Witam Jestem posiadaczem Audi 80 2,3E Coupe od jakiegoś tygodnia. I mam jeden problem, który przydarzył mi się wczoraj. Mianowicie skończył mi się gaz i przełączyłem na benzynę (mam w baku ok. 8l benzyny), aby dojechać na CPN i zatankować gaz.
A więc przełączyłem na benzynę i samochód cały czas gasł i musiałem go odpalać z biegu.
Teraz natomiast nie chce odpalić wcale na benzynie. Macie jakieś rady ??
Z Góry dziękuje i Pozdrawiam.
[2.3 NG]Problem z odpalaniem/ jazdą na benzynie
pompa paliwa lubi byc caly czas zanurzona w benzynie. tak wiec dobrze jest czasem zalac wiecej. sprawdz czy Ci w ogole ona pracuje.
poza tym to co kolega wyzej napisal
poza tym to co kolega wyzej napisal
pEndrju pisze:zobacz czy guma ssąca jest szczelna bądz w jakim stanie jest ten miech w przepływce i jak wogule dzwignia cała pracuje może jest pogięty, strzelało auto na gazie??
ja bym stawial na brak szczelonosci dolotu...Bogdanek pisze:Tylko powyżej 1000 obrotów, niżej gaśnie
zakladajac, ze byl strzal to talerz mogl sie delikatnie zgiac, albo z braku jazdy na benzie i pracy k-jeta na sucho membrana sie zastala...
generalnie w takich wypadkach sprawdzasz wszystko, od dechy do dechy. raz ze to humorzasty silnik a dwa ze strzela dodatkowo fochy bo gazolina siedzi.
co i jak sprawdzic masz w milionach tematow pozakladanych typu jak ten...