[B3 2.3 NG] rodzaje kolektorów dolotowych
-
- Forum Audi 80
[B3 2.3 NG] rodzaje kolektorów dolotowych
Witam ostatnio szperam po necie w poszukiwaniu informacji o aucie jakie posiadam ..... zetknołem się z zdięciami silników NG z płaskimi kolektorami dolotu które to praktycznie są nad głowicą mój kolektor jest zupełnie z boku... domyślam się że tamten rodzaj jest z późniejszych lat produkcji czy zatem istnieją przesłanki a żeby podnienić mój na ten płąski?? pozdrawiam:)
-
- Forum Audi 80
witam,zabij mnie nie mam pojęcia... auto mam krótko a z Audi nie miałem wcześniej do czynienia.... silnik ma na 100% 8 zaworów jest 5 cylindrowy ma wtrysk mechaniczny .....a tak na marginesie zapytam czym te silniki się różnią?? pozdrawiam
[ Dodano: 2012-03-16, 15:37 ]
witam,zabij mnie nie mam pojęcia... auto mam krótko a z Audi nie miałem wcześniej do czynienia.... silnik ma na 100% 10 zaworów jest 5 cylindrowy ma wtrysk mechaniczny .....a tak na marginesie zapytam czym te silniki się różnią?? pozdrawiam
----ok poszukałem i znalazłem kolega Archee ma ten sam silnik i opisuje że jest to silnik 2.2E 10V KV....nierozumiem tego ....(((((((((((((((((( mam papiery na to że w 97 był przeszczep z właśnie 2.2e na 2.3 NG ..... co za chu%%!a.....Polska kraj cudów silniki same się kurczą o 100ccm ....ale mnie zaraz krew zaleje....
może ktoś podpowie czy możliwe że ten kolektor został a pod maską może być i do niego pasuje NG??
jak odczytać jaki mam silnik jest to gdzieś wybite????? pozdrawiam
[ Dodano: 2012-03-16, 15:37 ]
witam,zabij mnie nie mam pojęcia... auto mam krótko a z Audi nie miałem wcześniej do czynienia.... silnik ma na 100% 10 zaworów jest 5 cylindrowy ma wtrysk mechaniczny .....a tak na marginesie zapytam czym te silniki się różnią?? pozdrawiam
----ok poszukałem i znalazłem kolega Archee ma ten sam silnik i opisuje że jest to silnik 2.2E 10V KV....nierozumiem tego ....(((((((((((((((((( mam papiery na to że w 97 był przeszczep z właśnie 2.2e na 2.3 NG ..... co za chu%%!a.....Polska kraj cudów silniki same się kurczą o 100ccm ....ale mnie zaraz krew zaleje....
może ktoś podpowie czy możliwe że ten kolektor został a pod maską może być i do niego pasuje NG??
jak odczytać jaki mam silnik jest to gdzieś wybite????? pozdrawiam
-
- Forum Audi 80