[b3 2.3 ng coupe]sonda,czujnik i inne problemy..
- hakanos007
- Forum Audi 80
[b3 2.3 ng coupe]sonda,czujnik i inne problemy..
Witam koledzy.Borykam się z pewnym dylematem i mam nadzieje ze po raz kolejny pomożecie mi go rozwiązać.
Moja audina jak chyba każde ng ma swoje różne kaprysy.Po przestudiowaniu forum wiem ze do wymiany mam czujnik temperatury płynu chłodzącego.Jak wszyscy wiemy kryzys daje nam popalic i nie bardzo stać mnie na ori części.Zamierzam kupić zamiennik eps.Niektórzy używają,chwalą...jak dzwonie do mechanika to ten odradzai stanowczo twierdzi ze wierzy tylko w ori.Za jednym zamachem chce wymienic sonde.Ten sam mechanik stwierdził ze w przypadku sondy nie ma to wielkiego znaczenia i zamienniki dają rade.Zastanawiam sie nad begarem(hit z allegro) wg opisu dobrze wspułpracuje z lpg.Miał ktoś z tymi czesciami cos do czynienia??ostatnią sprawa są przewody wn.Czy można zastosować jakiś kompromiś między ceną a jakością??autko ma nowa 2 miesięczną instalacje lpg ale przed zimą chciał bym uporać sie z tym wszystkim.Pozdrawiam
Moja audina jak chyba każde ng ma swoje różne kaprysy.Po przestudiowaniu forum wiem ze do wymiany mam czujnik temperatury płynu chłodzącego.Jak wszyscy wiemy kryzys daje nam popalic i nie bardzo stać mnie na ori części.Zamierzam kupić zamiennik eps.Niektórzy używają,chwalą...jak dzwonie do mechanika to ten odradzai stanowczo twierdzi ze wierzy tylko w ori.Za jednym zamachem chce wymienic sonde.Ten sam mechanik stwierdził ze w przypadku sondy nie ma to wielkiego znaczenia i zamienniki dają rade.Zastanawiam sie nad begarem(hit z allegro) wg opisu dobrze wspułpracuje z lpg.Miał ktoś z tymi czesciami cos do czynienia??ostatnią sprawa są przewody wn.Czy można zastosować jakiś kompromiś między ceną a jakością??autko ma nowa 2 miesięczną instalacje lpg ale przed zimą chciał bym uporać sie z tym wszystkim.Pozdrawiam
Najlepiej kupić ori. Zamiennik tez może być dobry ale charakterystyka może być trochę inna od orginału. Sam musisz podjąć decyzję co wolisz. Jeśli chwilowo nie masz środków, na zakup ori czujnika, to zamiennik może być tymczasowym rozwiązaniem. Oczywiście musiałbyś go sprawdzić czy jest w ogóle sprawny, bo to, że nowy wcale nie musi oznaczać, że sprawny.hakanos007 pisze:zujnik temperatury płynu chłodzącego.Jak wszyscy wiemy kryzys daje nam popalic i nie bardzo stać mnie na ori części.Zamierzam kupić zamiennik eps.Niektórzy używają,chwalą...jak dzwonie do mechanika to ten odradzai stanowczo twierdzi ze wierzy tylko w ori
Kup uniwersalną NGK lub BOSCH. Uniwersalna będzie tańsza od dedykowanej. Końcówki przelutujesz sobie z tej sondy, którą masz w aucie z zachowaniem, długości przewodów, którą masz przy obecnej sondzie. Tańsze zamienniki mają nieciekawą opinię dlatego ich nie polecam.hakanos007 pisze:Za jednym zamachem chce wymienic sonde
Jeśli masz LPG to nie radzę oszczędzać na układzie WN. Było o tym sporo na forum. Na pewno znajdziesz <szukaj>hakanos007 pisze:ostatnią sprawa są przewody wn.Czy można zastosować jakiś kompromiś między ceną a jakością??autko ma nowa 2 miesięczną instalacje lpg
- hakanos007
- Forum Audi 80
..nie ukrywam ze ma to być "przetrwanie zimy".Dlatego chciał bym wymienić wszystko a nie jedną żecz ale ori.Zabawny był dla mnie fakt że sprzedawca z pewnego sklepu który miał sondy boscha,ngk i begara zaproponował mi begara i stwierdził ze bardzo dobrze wspułpracuje z tym silnikiem i instalacja lpg.A co do przewodów WN jaką marke polecacie??jest coś dobrego a choć troche tanszego od boscha i ngk?
sprzedawca zawsze chwali to, co chce sprzedać. Kup uniwersalną NGK lub Bosch. Na tanie zamienniki szkoda kasy.hakanos007 pisze:sprzedawca z pewnego sklepu który miał sondy boscha,ngk i begara zaproponował mi begara i stwierdził ze bardzo dobrze wspułpracuje z tym silnikiem i instalacja lpg
napisałem Ci przecież żebyś poszukał, bo niedawno było na ten temat na forum <szukaj>hakanos007 pisze:A co do przewodów WN jaką marke polecacie??jest coś dobrego a choć troche tanszego od boscha i ngk?
<regulamin>
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
odnosnie przewodow to ja do
sierry coswortch
porsche 924
porsche 944
audi coupe ng x 3
audi 2.0
i innych kupowalem polski JANMORA (chyba tak sie to pisze) chlopaki z porsche forum tez uzywali w swoich te kable i nikt nie nazekal ja tez nie mialem zastrzezen ba nawet znajomi tu z norwegji co dlubia w autach je zakladali i chwalili i o ile jade do polski to zawsze zamawiam kilka kompøetow dla znajomych ...
944 bylo jeszcze bardziej wyczolone na jakosc kabli niz ng zaplon jet tam na stale nie ma zadnej regulacji i zadnego czujnika stukowego zla kable to spalanie stukowe polskie dawaly sobie rade.. ja w mojej 944 musze lac conajmniej 98 oktan na boscha stukalo po gazie w deche na janmorach zadnego stukowego nie bylo (jak sie nalalo v pawer i NOS-a wzmacniacza oktanow to autko dopiero szlo... 170 kucy przy wadze 980 kg...)
sierry coswortch
porsche 924
porsche 944
audi coupe ng x 3
audi 2.0
i innych kupowalem polski JANMORA (chyba tak sie to pisze) chlopaki z porsche forum tez uzywali w swoich te kable i nikt nie nazekal ja tez nie mialem zastrzezen ba nawet znajomi tu z norwegji co dlubia w autach je zakladali i chwalili i o ile jade do polski to zawsze zamawiam kilka kompøetow dla znajomych ...
944 bylo jeszcze bardziej wyczolone na jakosc kabli niz ng zaplon jet tam na stale nie ma zadnej regulacji i zadnego czujnika stukowego zla kable to spalanie stukowe polskie dawaly sobie rade.. ja w mojej 944 musze lac conajmniej 98 oktan na boscha stukalo po gazie w deche na janmorach zadnego stukowego nie bylo (jak sie nalalo v pawer i NOS-a wzmacniacza oktanow to autko dopiero szlo... 170 kucy przy wadze 980 kg...)
- radek kocio
- Forum Audi 80
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja bym kupil ja predzej niz jakies no name. to italy i calkiem ok zreszta siedza magneti pierdoly i tak w vag-ach ba cale niektore zegary sa od tej firmy, zielone podswietlenia . Tak na marginesie to kiepsko sie je cofa raz zle mi zlapalo adres i przeliczylem bin immo ..dwa dni roboty ale zagadal.. Powod chyba spadek napiecia padl aku.
- hakanos007
- Forum Audi 80
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt: