Witam
Mam ważne pytanko, mianowicie, czy w silnikach 2.0 20v występowała sąda? Jeśli tak, to gdzie mogę znaleźć kostki? W wydechu zamiast sondy jest wkręcona śruba a po kostkach ani śladu. Wzięłem się za sondę ponieważ auto strasznie dużo pali - 17-18L. Kupiłem je niedawno ze wsi i niezły kombinator ją miał i podejrzewam że sonda była ale została wycięta. Proszę o pomoc.
[2.0 NM 20v] sonda?
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
jak to na wsi...pierwsza zasada zawsze da się czymś zastąpić... słyszałem akcje jak sekatorami wycinano wiązki od 2EE pierburga ale tam już nic by nie pomogło.poprzedni właściciel raczej nie wyciął kostki jeśli pomyślał w co wątpię. Możliwe ze jest gdzieś wciśnięta i zaizolowana taśma... idź po wiązce kabli może znajdziesz.
Podejrzewam ze masz wtrysk elektryczny. niestety to nie jest mocna strona tego silnika [może jakaś diagnoza]. ona powinna pokazać niedomagania silnika
Z drugiej strony mając 160KM trzeba ich czymś karmić
Podejrzewam ze masz wtrysk elektryczny. niestety to nie jest mocna strona tego silnika [może jakaś diagnoza]. ona powinna pokazać niedomagania silnika
Z drugiej strony mając 160KM trzeba ich czymś karmić
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
Elektryka może szwankować i auto będzie jeździć , przepływomierz, czujnik położenia przepustnicy, czujnik halotronowy takie elementy siadając dadzą jedynie lekkie sygnały obmawiając się wzrostem spalania albo spadkiem osiągów chociaż jedno z drugim można powiązać.
Nie spotkałem takiego silnika jeszcze ale skoro wtrysk jest elektroniczny to takie rzeczy mogą padać i padają.
Z własnego doświadczenia wiem jak dużo może zamieszać czujnik położenia przepustnicy. potrafi doprowadzić do spalenia cewki, czujnika halla (przykład polo 1.3 86c digifant )
Nie spotkałem takiego silnika jeszcze ale skoro wtrysk jest elektroniczny to takie rzeczy mogą padać i padają.
Z własnego doświadczenia wiem jak dużo może zamieszać czujnik położenia przepustnicy. potrafi doprowadzić do spalenia cewki, czujnika halla (przykład polo 1.3 86c digifant )