[2.3 20V 7A]Spadek z obrotów proszę o pomoc
[2.3 20V 7A]Spadek z obrotów proszę o pomoc
Witam posiadam audi 90 quattro 2.3 20 v 170 km i mam zmartwienie auto spada z obrotów wymieniłem już wszystko chyba świece, kable, regulator cisnienia paliwa, termostat ,plyn chlodniczy,czujnik do tego problem z temperaturą wody nie trzyma 90 stopni tylko raz jest 90 a czasami 0 .Proszę o pomoc mój mechanik sobie nie radzi.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2009, 23:39 przez Jedrula82, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: [2.3 20V 7A]Spadek z obrotów proszę o pomoc
Jedrula82 pisze:Witam posiadam audi 90 quattro 2.3 20 v 170 km i mam zmartwienie auto spada z obrotów wymieniłem już wszystko chyba świece, kable, regulator cisnienia paliwa, termostat ,plyn chlodniczy,czujnik do tego problem z temperaturą wody nie trzyma 90 stopni tylko raz jest 90 a czasami 0 .Proszę o pomoc mój mechanik sobie nie radzi.
Który masz rocznik?
Były sprawdzane błędy?
Co znaczy, że spada z obrotów, samochód był odpowiednio regulowany na analizatorze spalin?
Jak odpowiesz na powyższe pytania, to wyczyść od razu silnik krokowy - wymocz w benzynie.
Jeśli chodzi o wskazania temperatury to masz albo uszkodzony czujnik na króćcu wodnym wchodzącym do głowicy lub zimne luty w liczniku.