[90 b4 cabrio 2,3e]tłumik
[90 b4 cabrio 2,3e]tłumik
czesc wszystkim. tym razem pytanie dotyczy wydechu. mam bardzo wysłuzony juz tlumik srodkowy.raz ze ciezko go dostac dwa jest cholernie drogi z tego co wiem.(duzy płaski idzie w poprzek). oprucz tego ktos załozył strumienicę zamiast kata(lambda na kolektorze). czy strumienica to dobre rozwiazanie. ? ale bardziej mnie interesuje czy wywalenie srodkowego zwiekszy chałas? czy moze mogłbym przypasowac tłumik srodkowy z czegos innego?do tej pory fajnie mruczy,ale wkurza mnie pierdzenie w połowie auta. czy strumienica takze zwieksza chałas? czy moze lebsza by była zwykła rura.nie chcem takze zaszkodzic silniczkowi. bo w sumie to on jest najwazniejszy. moze ktos to przerabiał?
-
- Forum Audi 80
Re: [90 b4 cabrio 2,3e]tłumik
może masz poprostu połączone 2 rury obejmą, obejma przerdzewiała i tędy pierdzi,
Jak wymienialem nie dawno część od kolektora i cześć srodkową to dalszą część miałem połączoną obejmą gdzie przerdzewiała i pierdziała . Kupilem nową na łączeniach posmarowałem jakims klejem do rur wydechowych dałem obejme i gra .
Jak wymienialem nie dawno część od kolektora i cześć srodkową to dalszą część miałem połączoną obejmą gdzie przerdzewiała i pierdziała . Kupilem nową na łączeniach posmarowałem jakims klejem do rur wydechowych dałem obejme i gra .
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Sprawa wydechu... łączenie obejmy puszcza
Koledzy jest sprawa... walcze od paru dni z wydechem... I problem obecny dotyczy obejmy laczacej tlumik srodkowy z katalizatorem. Przykrecalem ja z mechanikiem dwa razy a ona i tak po jakims czasie paru godzinach jazdy puszcza. tylna rura wysuwa sie z obejmy i tlucze o belke.
Prosilbym o rade jak mam sobie z tym poradzic.
mAnS
Prosilbym o rade jak mam sobie z tym poradzic.
mAnS
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
patangos, środkowy tłumik jest tym który głównie wycisza układ. U siebie jak zamieniłem końcowy na pełny przelot to i tak nie było tak głośno. Ja mam problem, bo na koleinach obcieram nim i ciągle urywam gumy go trzymające Też myślę, czym go zastąpić, bo jest wielki. Myślałem o tłumiku przelotowo-komorowym, takim o dwóch obiegach. Na wolnych obrotach działa bardzo tłumiąco, a gdy wciskamy gaz w podłogę to działa jak przelot.
Czy to nie odpręży za bardzo układu? Niech się wypowie ktoś z większym doświadczeniem.
Czy to nie odpręży za bardzo układu? Niech się wypowie ktoś z większym doświadczeniem.
Zastanawiajac sie nad tłumikiem ,i jego wymiana,wkoncu go urwałem o jakis krawęznik, no i bardzo dobrze okazalo sie ze byl calkiem zapchany(pękła w srodku rura i wciagneło prawie cała wate czy cos tam wytłumiajacego) a chciałem go tylko pospawac puki nie dostane nowego. Tym czasem wywaliłem z niego wszystko i auto nie dosc ze sie odmuliło jak diabli to jeszcze w miare cicho chodzi, ale tłumik i tak zmienie. polecam wszystkim majacym problemy z"mułem" sprawdzic najsampszut wylot. pozdrawiam i dzieki za pomoc.