[2,3 ng cabrio]tlumik
[2,3 ng cabrio]tlumik
Witam . mam pytanie . Ktory z klubowiczow wymieniał srodkowy tlumik w swojej 2,3, i no i co wstawial ? czy moze ktos ma inny srodkowy niz ta wielka pucha.interesuje mnie razultat. moze ktos ma pomysl na jakis dobry zamiennik.tani bo ori to koszt 700zl.zalezy mi zeby bylo cicho.w miare narazie mi gulgocze jak bym mial z 7 litrow. czy czyjas 2,3 jest cicha? moze ktos kabinawal z mniejszym tlumikiem albo sportowym przelotowym. kata nie mam. Jest strumienica, srodek to bydle a konies przelotowy sportowy 2 rurka, cicha . niestety srodkowy go zaglusza.moze ktos ma namiar na jakis warsztat w szczecinie ktory zajmuje sie dorabianiem tlumikow?help
czy ja wiem mam u siebie w qpecie tez mialem efekt mily bulgotanie jest i czy to cabrio czy co innego dzwiek nie bije dokuczliwie po uszach a wrecz przeciwnie bym powiedzial, po za tym szyby zasuniete w cabrio dach zlozony i juz mniej slychac bez dachu a z szybami tez jest ok a wszystko w dol jak dla mnie wypas i nic nie buczy na wolnych obrotach ledwo slychac, a jak wkreca sie na obroty lub wysoki bieg i bez gazu to tylko slychac bulgotanie chcesz miec ciszej puszke zaloz mniejsza wszywstkie tlumiki itd i cos bedzie cieszej
- Mateusz794
- Forum Audi 80
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
juz pisalem w jakims poscie .... .
do mojego poprzedniego cabrio zalozylem i sirodkowy i koncowy od 2.0 coupe sciagalem z polski zakupionyna alldrogo bo byl a 1/10 ceny niz tu u mnie bylo idealnie jak orgnal zanim zdechl....
[ Dodano: 2011-05-12, 19:30 ]
a i najwazniejsze bylo ze bylowszystko plug n play zadnych kombinacji...
do mojego poprzedniego cabrio zalozylem i sirodkowy i koncowy od 2.0 coupe sciagalem z polski zakupionyna alldrogo bo byl a 1/10 ceny niz tu u mnie bylo idealnie jak orgnal zanim zdechl....
[ Dodano: 2011-05-12, 19:30 ]
a i najwazniejsze bylo ze bylowszystko plug n play zadnych kombinacji...
ja terz uwielbiam ten bulgot, a raczej uwielbialem do puki nie przekrztalcil sie w halas i syk. to chyba oznaka jego konca.ale tal sobie mysle ze chyba jednak wykosztuje na ten tlumik ori moze terz sie pokusze na wumiane koncowego. chociaz ostatnio zmienialem go na nowke przelotowy. dzieki za rady
[ Dodano: 2011-05-12, 20:10 ]
a jesli jednak wstawie w srodek inny mniejszy ,lub polski zamiennik to strace ten charakterystyczny dzwiek.?
[ Dodano: 2011-05-12, 20:10 ]
a jesli jednak wstawie w srodek inny mniejszy ,lub polski zamiennik to strace ten charakterystyczny dzwiek.?