[2.3 NG] Układ wydechowy
[2.3 NG] Układ wydechowy
Witam,
Dopadły mnie przedmuchy w układzie wydechowym i nie brzmi to zbyt rasowo
Chciałbym wym0einić tłumik i tu pojawia się problem...
do pojemności 2.3 l 10v NG niema absolutnie żadnego tłumika na aledrogo.pl
Czy jestem skazany tylko i wyłącznie na ASO ?
przydałoby się wymienić podwójny tłumik środkowy i końcowy.
Czy ktoś z Was orientuje się jaki byłby koszt tych tłumików +- ??
Pozdrawiam
Dopadły mnie przedmuchy w układzie wydechowym i nie brzmi to zbyt rasowo
Chciałbym wym0einić tłumik i tu pojawia się problem...
do pojemności 2.3 l 10v NG niema absolutnie żadnego tłumika na aledrogo.pl
Czy jestem skazany tylko i wyłącznie na ASO ?
przydałoby się wymienić podwójny tłumik środkowy i końcowy.
Czy ktoś z Was orientuje się jaki byłby koszt tych tłumików +- ??
Pozdrawiam
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Jeżeli to tylko przedmuchy a układ nie jest w stanie totalnego rozkładu to można spawac lub zabezpieczyc pastą do wydechów.
Jeżeli wydech się rozpada a nie potrafisz dostac tłumików w dobrej cenie to kup do jakiegokolwiek NG czy to dedykowane do Audi 90 czy 100ki oraz rury na metry (2metry ok. 50zł) spawarka i po sprawie.
Jeżeli wydech się rozpada a nie potrafisz dostac tłumików w dobrej cenie to kup do jakiegokolwiek NG czy to dedykowane do Audi 90 czy 100ki oraz rury na metry (2metry ok. 50zł) spawarka i po sprawie.
wystarczy trochę poszukać https://audi80.pl/sprzedam-ukad-wyde ... t54374.htm
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- thechriskpl
- Forum Audi 80
Pozwolę sobie odświeżyć temat:)
Jestem szczęśliwym posiadaczem Audi Coupe 2.3 NG z 1992 i szczerze NIE polecam wywalania tłumika środkowego. Niestety kupiłem już taką, tzn. od kolektora wydechowego idzie rura do końcowego. Dodam, że końcowy to jakiś pseudosportowy tłumik, który końcówkę w kształcie zaokrąglonego prostokąta, coś podobnego: http://p.alejka.pl/i2/p_new/10/52/tlumi ... wy_0_b.jpg
Tak czy siak znajomi się śmieją, że najpierw mnie słychać a potem widać:D
Fakt faktem fajnie to brzmi na postoju jak się wkręca na obroty, ale w jeździe jest mega uciążliwe i wkurzające. Koło policji przejeżdzam na jałowym albo na niskich obrotach:D
Zbieram kasę na rury i środkowy bo mam dość:)
Jestem szczęśliwym posiadaczem Audi Coupe 2.3 NG z 1992 i szczerze NIE polecam wywalania tłumika środkowego. Niestety kupiłem już taką, tzn. od kolektora wydechowego idzie rura do końcowego. Dodam, że końcowy to jakiś pseudosportowy tłumik, który końcówkę w kształcie zaokrąglonego prostokąta, coś podobnego: http://p.alejka.pl/i2/p_new/10/52/tlumi ... wy_0_b.jpg
Tak czy siak znajomi się śmieją, że najpierw mnie słychać a potem widać:D
Fakt faktem fajnie to brzmi na postoju jak się wkręca na obroty, ale w jeździe jest mega uciążliwe i wkurzające. Koło policji przejeżdzam na jałowym albo na niskich obrotach:D
Zbieram kasę na rury i środkowy bo mam dość:)
- thechriskpl
- Forum Audi 80
A jaki masz końcowy? Ori czy coś innego?spnsr pisze:ja zamiast srodkowego(tego duzego) wsadzilem maly przelotowy z saba 2.0T, kat wywalony i chodzi bardzo ladnie jest w miare cicho ale tez fajnie slychac 5 garow jak bez srodka jezdzilem na przelocie tylko z koncowym to wlasnie pierw bylo mnie slychac pozniej widac
Posiadasz jeszcze ten "duży" środkowy? Z chęcią bym odkupił:)
Mierzyłeś może średnicę wewnętrzną rury w układzie wydechowym? Męczy mnie ta zagadka:) znalazłem na forum info, że niby 58mm ale mam jakieś stare rury ponoć z NG i nie mają 58mm tylko mniej.