Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2,3 ng cabrio]wudech

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
patangos
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2,3 ng cabrio]wudech

Post autor: patangos » 10 lip 2011, 14:47

witam juz pisalem na ten temat i tez tych tematow nie brakuje. problem byl i jest nadal odnosi sie do chalasu jaki wydobywa sie z mojego wydechu. powinien byc piekny niski gulgot z mojej r5 ale niestety jast wrzask i chalas. wiem ze za tlumienie glowne jest odpowiedzialny srodkowy tlumik w krztalcie nerki. wymiany sie nie podjalem jeszcze bo to durze koszta (700zl) dziorawy nie jest mialem wrarzenie rze w srodku wypalony,bo mam lpg(wiadomo ze na lpg jest wiekrza teperatura spalin) ale ostatnio troche poczytalem i zastanawiam sie czy demontarz katalizatora, i wsadzenie zamiast niego struminicy nie powoduje tego chalasu. tzn: katalizator ma zazadanie (posrednie) obnirzyc cisnienie wylotowe spolin i zarazem utrzymac stale cisnienie przed kolektorem dla poprawnej pracy silnika. a tym czasem wstawienie strumienicy przyspiesza spaliny ktore wala odrazu na tlumik srodkowy robiac z niego puche rezonansowa ktura wlasnie daje taki chalas . czy ktos ma morze na ten temat jekies lebsze pojecie. bo w tym wypadku jesli tak jest to wymiana tlumika za 700 stow nic mi nie da moze sie myle? pomocy. Obrazek

gruszek01
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gruszek01 » 10 lip 2011, 15:52

umnie ucich duzo po zamontowaniu katalizatora w miejsce pustej puszki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl