[b4 2.3NG lpg]za wysokie wolne obroty
[b4 2.3NG lpg]za wysokie wolne obroty
witam. mam taki problem na PB obroty nie faluja trzyma rowno tylko ze jak zimny to gdzies okolo 1300 a jak cieply dochodzi nawet do 1600.zdaza sie tez w trakcie jazdy jak puszcze gaz trzyma ladnie 1000 a po dodaniu gazu i znowu puszczeniu trzyma za duze... sprawdzilem wszystkie polaczenia gumowe sa strzelne. na LPG jezdze czasami wiekszosc to PB. obroty zaczely swirowac jak probowalem samochod odpalic na LPG bo braklo mi benzyny i zeby dojechac na stacje i przy odpalaniu strzelil gaz:(
Prawdopodobnie pokrzywiło ci blaszkę w przepływce.Musisz ją wykręcić i sprawdzić czy jest równa i czy jest odpowiednio ustawiona tak jak pokazuje rysunek naklejony na przepływomierzu.Ja też tak miałem że jak był silnik zimny to trzymał obroty na 1000 a jak się rozgrzał to obroty dochodziły do 1800,po ustawieniu przepływki obroty wróciły do normy 900
Tej śrubki która jest na imbusa lepiej nie ruszać bo ją reguluje się skład mieszanki,chociaż ja ją ruszałem ale tylko delikatnie jak mi obroty falowały na benzynie i ruszyłem ją o ćwierć obrotu i się ustabilizowały,ale najpierw spróbuj wyregulować przepływkę,zdejmij tą gumę która jest na przepływce,odkręć rozdzielacz wtrysków(on jest na torksa ale nie paniętam jaki rozmiar)i puźniej odkręć samą przepływkę kluczem 10,jak już ją wyjmiesz to będzie na niej naklejka na której sa napisane wymiary jakie powinny być z obydwu stron tej blaszki od krawędzi
-
- Forum Audi 80