Witam, od 3 dni po odpaleniu na zimnym silniku, wszystkie kontrolki gasna a zostaje jedna ciesnienia oleju ktora pali sie jeszcze przez 1-2 sec. Olej na bagnecie pokazuje ze jest ponad polowe, zrobilem na nim 1,5 tys km i filtr oleju tez ma 1,5 tys km wlany olej to lotos mineralny. Dodam ze silnik odpala za pierwszym kopnieciem. Co moze byc przycyzna, od czego zaczac? Moze to byc przyczyna ze mam niewielki wyciek przy filtrze oleju? wyciek jest naprawde maly. od 1,5 tys km w sumie nie widac roznicy czy go ubylo czy nie.
Sprawdzalem czujnik paliwa, ktory jest caly zasniezaly, ale czy od tego byly by takie numery? przeciez gdyby byl zasniezaly nie bylo by chyba roznicy czy zimny czy cieply i palil by sie caly czas. jutro go oczyszcze i zobaczymy.
[B3 1.6TD] ciesnienie oleju
Kolego chyba coś namieszałeś, bo nie wiem co ma czujnik paliwa do ciśnienia oleju.
Jeśli styk jest zaśniedziały to go wyczyść. Jeśli to nie pomoże podmień czujnik na inny. Czy poza tym że kontrolka po odpaleniu świeci 1-2sek i gaśnie nie ma innych objawów? Miałem D i też kontrolka nie gasłą zaraz w momencie odpalenia.
Masz TD a mineral nie jest najszczęśliwszym wyborem, od kiedy na tym oleju jeździsz ? Zawsze był lotos ?
Jeśli styk jest zaśniedziały to go wyczyść. Jeśli to nie pomoże podmień czujnik na inny. Czy poza tym że kontrolka po odpaleniu świeci 1-2sek i gaśnie nie ma innych objawów? Miałem D i też kontrolka nie gasłą zaraz w momencie odpalenia.
Masz TD a mineral nie jest najszczęśliwszym wyborem, od kiedy na tym oleju jeździsz ? Zawsze był lotos ?
wiesz, mam 18 lat zawszye marzylem o takim aucie, i go kupilem niedawno jakies 1/2 miechy, nie wiem co bylo lane wczesniej wiem ze byl to minrealny. takie cos dzieje sie od 3 dni. przejezdze jeszcze jakies 5 tys na tym bo poki co nie mam kasy na co innego i zmienie. Zadnych innych objawow nie ma, silnik pomimo ze juz te 400 tys ma nie kopci i jego stan i chodzenie to 5+:D Czyli rozumiem ze tym sie nie przejmowac?:)
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Czyli jak silnik ma się dobrze i nalatane 400tysi to się leje mineralny.?!to co ja mam do siebie wlać jak mam nakulane więcej?!są jakieś gorsze oleje <ok>enussss pisze: Zadnych innych objawow nie ma, silnik pomimo ze juz te 400 tys ma nie kopci i jego stan i chodzenie to 5+:D Czyli rozumiem ze tym sie nie przejmowac?:)