witam!!
Problem polega na tym że nigdzie nie moge znaleśc oznaczenia mojego silnika- dlaczego ?
bo w dowodzie mam wbite 66 kw co daje 90 koni, z tym że mój silnik to zwykłe 1.9 d bez turbiny audi 80 1.9 b3 z 1991 r na forum widze ze takie silniki mają 68 km więc o co chodzi.
Czyżby błąd w dowodzie?
bardzo mi potrzebne to oznaczenie bo nikt nie odpowiedził na mój poprzedni temat i sam musze sobie dać rade a bez tego oznaczenia ani rusz.
Administrator proszony o darowanie win -kiedy już sie dowiem jaki mam ten silnik bede pisał deobre tagi
[B3]Jakie jest oznaczenie mojego silnieka 66 kw ? .
[B3]Jakie jest oznaczenie mojego silnieka 66 kw ? .
Ostatnio zmieniony 26 sty 2010, 13:09 przez pawlik131, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fighter001
- Forum Audi 80
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Jeśli jesteś pewien że nie było przekładki to bankowo jest to 1Y jak wspomniał Fighter001. W Audi był tylko ten silnik który osiągał 64-68KM w zależności od wyposażenia i rocznika.
Jakkolwiek...mogłeś mieć przekładkę...ale to nie zmienia faktu że miałbyś 90KM - w gamie Audi nie było wolnossącego diesel`a który miałby taką moc - nawet 2,4D w C4 miał zaledwie 82KM.
Były jeszcze silniki 1,9D w Audi ale to były auta fabryczne (do użytku wewnętrznego). Jak podaje katalog było to oznaczenie 28B - były tylko w kolorze białym.
Jakkolwiek...mogłeś mieć przekładkę...ale to nie zmienia faktu że miałbyś 90KM - w gamie Audi nie było wolnossącego diesel`a który miałby taką moc - nawet 2,4D w C4 miał zaledwie 82KM.
Były jeszcze silniki 1,9D w Audi ale to były auta fabryczne (do użytku wewnętrznego). Jak podaje katalog było to oznaczenie 28B - były tylko w kolorze białym.
Kolego wyglada to na silnik 1Y czyli 68KM. Prawde mówiąc jednak nie jestem pewny, czy jest to orginalny silnik, bo nie wiem czy w nich byla chlodniczka wody przy filtrze oleju (czy jak to sie nazywa), odma idzie w dwie strony.
układ dolotowy powietrza i dekiel na glowicy wskazuja na 1Y.
Moze jeszcze sie ktoś wypowie w tej kwesti, kto ma taki silnik.
układ dolotowy powietrza i dekiel na glowicy wskazuja na 1Y.
Moze jeszcze sie ktoś wypowie w tej kwesti, kto ma taki silnik.
pawlik131, tu masz wszystko i dla kazdego silnika diesla bedzie tak samo
https://audi80.pl/16td-sb-problem-z- ... +rozrz%B1d
o jakiej obudowie piszesz?
https://audi80.pl/16td-sb-problem-z- ... +rozrz%B1d
o jakiej obudowie piszesz?