[B4 1.9 AAZ 75KM] niski v/max
[B4 1.9 AAZ 75KM] niski v/max
Mam problem z moją b4 w aaz'ecie, maksymalna prędkość jaką osiąga to 160km/h. Czego to może być wina? Filtr powietrza wymieniłem na nowy, zaślepiony egr, turbawka sprawna. Samochód na mocy nie stracił, jedyne co zauważyłem to, to że ciężej odpala nawet na włączonym ssaniu i jak "grzeje" świece.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Niczego 160 ,to jej max prędkość 8-) ,ma krótszą skrzynię niż tdi ...według danych fabrycznych max prędkość to 162 ...Też kiedyś miałem AAZ ta ...pozbyłem się go dość szybko ,mimo zasadniczo idealnego stanu technicznego ....w tej budzie ten silnik z jego 75 konikami to porażka :roll: tuningowanie tego czegoś nie ma sensu ,bo łapie temperaturę w mgnieniu okaPrzemo95 pisze:Mam problem z moją b4 w aaz'ecie, maksymalna prędkość jaką osiąga to 160km/h. Czego to może być wina?
100% racji.MUNIOR pisze:Niczego 160 ,to jej max prędkość ,ma krótszą skrzynię niż tdi ...według danych fabrycznych max prędkość to 162 ...Też kiedyś miałem AAZ ta ...pozbyłem się go dość szybko ,mimo zasadniczo idealnego stanu technicznego ....w tej budzie ten silnik z jego 75 konikami to porażka tuningowanie tego czegoś nie ma sensu ,bo łapie temperaturę w mgnieniu oka
Silniczek ma sporo poniżej 200NM i zaledwie 75KM a buda swoje waży więc wychodzi tak jak wychodzi.
Tani boost pin do pompy troche poprawi sytuacje. Lecz najbardziej poprawi sie dynamika.
To pierwszy i najbardziej opłacalny sposób na tanie i dobre podkrecenie TD 75km.