[B4 AAZ] problem z pompą wtryskową ??
- Norbas
- Forum Audi 80
- Imię: Norbert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
[B4 AAZ] problem z pompą wtryskową ??
Witam. Panowie mam problem mianowicie ostatnio wracając z trasa Wrocław- Żary, prędkość 130-140km/h zjeżdżając z autostrady na swoja miasteczko z hamowałem auto do 70-60km/h
po czym wcisnełem sprzęgło w celu zredukowania, i w tym momencie nastąpiło coś takiego: obroty mi zeszły chyba do 900obr/min po czym podskoczyła do 1100obr i silnik zgasł, z holowałem auto na podwórku i rano zajrzałem pod maskę, w wężyku zasilającym było do połowy paliwo a reszta powietrze. Dodam, że dwa dni wcześniej na biegu jałowym obroty mi falowały. Co to może być??
po czym wcisnełem sprzęgło w celu zredukowania, i w tym momencie nastąpiło coś takiego: obroty mi zeszły chyba do 900obr/min po czym podskoczyła do 1100obr i silnik zgasł, z holowałem auto na podwórku i rano zajrzałem pod maskę, w wężyku zasilającym było do połowy paliwo a reszta powietrze. Dodam, że dwa dni wcześniej na biegu jałowym obroty mi falowały. Co to może być??
Re: [B4 AAZ] problem z pompą wtryskową ??
np filtr paliwaNorbertGSX pisze:Witam. Panowie mam problem mianowicie ostatnio wracając z trasa Wrocław- Żary, prędkość 130-140km/h zjeżdżając z autostrady na swoja miasteczko z hamowałem auto do 70-60km/h
- Norbas
- Forum Audi 80
Vision napisał/a:
a pompa zasysa paliwo?
do pompy idzie powietrze z ropą a z pompy do filtra idzie paliwo.
trepek napisał/a:
Lub łapie lewe powietrze?
opaski ładnie po spinane na tip top.
[ Dodano: 2011-04-02, 11:09 ]
jako, że dziś mam czas to zobaczyłem co tam się jeszcze dzieje, a więc odkręciłem wtryski, wężyk zaciągający paliwo do pompy wziąłem wsadziłem do słoiczka z ropą i kręciłem, na wtryski paliwo nie idzie;) czyżby pompa była do regeneracji skoro nie daje paliwa na wtryski????? jakieś pomysły Panowie??
a pompa zasysa paliwo?
do pompy idzie powietrze z ropą a z pompy do filtra idzie paliwo.
trepek napisał/a:
Lub łapie lewe powietrze?
opaski ładnie po spinane na tip top.
[ Dodano: 2011-04-02, 11:09 ]
jako, że dziś mam czas to zobaczyłem co tam się jeszcze dzieje, a więc odkręciłem wtryski, wężyk zaciągający paliwo do pompy wziąłem wsadziłem do słoiczka z ropą i kręciłem, na wtryski paliwo nie idzie;) czyżby pompa była do regeneracji skoro nie daje paliwa na wtryski????? jakieś pomysły Panowie??
ten niby podgrzewacz może przez niego być zasysane powietrze lub uszkodzony przewód pod autem (bak paliwa ) , jak pompa zasysa to jest dobrze ,a daje paliwo na wtryski (N109 to stop) i trzeba szukać nieszczelności układu paliwowego i wymienił bym filtr na taki z 1.6D/TD będzie pewność że szczelny i szukać dalej , i przedmuchajcie powrót z pompy do baku
nie masz nastawnika , podaj paliwo z bańki bezpośrednio do pompy podłączona i zapal , w ten sposub wyeliminujesz pompęNorbertGSX pisze:nie daje paliwa na wtryski zero paliwa, a może być winna nastawnika ??
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2011, 14:00 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.
- Norbas
- Forum Audi 80
Vision pisze:podaj paliwo z bańki bezpośrednio do pompy podłączona i zapal
zrobiłem juz tak wczesniej pompa ciągnie ale paliwo na wtryski nie idzie,
gibaj pisze:n109 sprawdź albo na krótko go
to też zrobiłem i chodzi zamyka i otwiera, uszczelka dobra
może nie nastawnik faktycznie tylko górna część pompy, jak coś to mam eco pompe ja dobrze myślę, bez pina.
pompa jest zapowietrzona odpal z placka i podtrzymuj tak chwile , jak po tym nie będzie podawał paliwa , góra pompy do ściągnięcia i popatrzenie w elementy pompy czy czasem coś się nie wysypało np tłoczek ,dozownikNorbertGSX pisze:Vision pisze:podaj paliwo z bańki bezpośrednio do pompy podłączona i zapal
zrobiłem juz tak wczesniej pompa ciągnie ale paliwo na wtryski nie idzie,gibaj pisze:n109 sprawdź albo na krótko go
to też zrobiłem i chodzi zamyka i otwiera, uszczelka dobra
może nie nastawnik faktycznie tylko górna część pompy, jak coś to mam eco pompe ja dobrze myślę, bez pina.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2011, 14:14 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.