Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1,6 TD SB] Słaby, dziwne zachowanie obrotów

karol121
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karol121 » 04 maja 2009, 13:11

ja bym sprawdzil cisnienie pompy zasilajacej tak jak pisze Mobilek bo mogly sie zawiesic lopatki pompki zasilajacej i bedzie wtedy źle, co do mocy to poprostu dostaje za malo paliwa, mozesz tez podlaczyc pompe bezposrednio do jakiejs banki z paliwem i zobaczyc jak bedzie sie zbieral,

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 04 maja 2009, 13:33

Najchętniej to pojechałbym do jakiegoś dobrego pompiarza który sprawdziłby mi wszystko i wiedziałbym na czym stoję - niestety nie znam takiego szpeca.

Znajomy ma jakiś urządzenie do sprawdzania ciśnienia jakie daje pompa. Nie wiem co to dokładnie jest, ale można tym sprawdzić czy na przykład pompa daje jeszcze ciśnieni na przykład 200 barów. Ale nie wiem czy jest sens sprawdzania czegoś takiego. Bo skoro auto chodzi to pompa musi dawać odpowiednie ciśnienie które pozwala otworzyć się wtryska.

Tak myślę że u mnie bardziej jest problem z dawką niż ciśnieniem, ponieważ auto nie dymie, nawet przy mocnym depnięciu (i to jest właśnie nie co dziwne).

Zastanawiam sie jeszcze nad jedną rzeczą, a mianowicie regulacja wydatku cząstkowego (tak to sie chyba nazywa). Mobilek pisał kiedyś o tym, że mechanizm ten lubi się wyrobić. Mam właśnie takie wrażenie jak gdyby coś tam było luźno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TD”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl