[B3 1.6TD] Termostat
[B3 1.6TD] Termostat
Witam, potrzebuje zdjec gdzie w tym silniku znajduje sie termostat, gdyz w korkach ladnie sie nagrzewa do 90 stopni ale podczas jazdy caly czas 70 stopni trzyma. i chcialbym wymienic. jakich bede potzrebowac narzedzi? szukalem opisu i zdjec ale nie znalazlem. z gory dziekuje
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
w naszych silnikach też nie założysz odwrotnie bo nie wejdzie ta cienka część do króćca bo jest wygięty.najlepiej wyjmij stary,nowy załóż od razu na króciec nie zapominając o uszczelce i przykręć wszytko do kupy.termostat może byc przyczyna chłodnej nagrzewnicy jak przepuszcza.sprawdź tez czy nie masz układu zapowietrzonego bo to tez może powodować że nagrzewnica jest chłodna.na jednym z przewodów który idzie do nagrzewnicy masz odpowietrznik a odpowietrza się tak jak grzejniki w domu...
Witam,podejrzewam że przyczyną słabego grzania są wykruszone gąbki na przegrodach zamykających w nagrzewnicy.Ja tak miałem i przy okazji wymiany nagrzewnicy ponaklejałem nowe gąbki i teraz grzeje jak wariat,chociaż mamy lato ale po złożeniu wszystkiego w całość musiałem sprawdzić i jest wyczuwalna różnica.