[1.9 TD AAZ] Wężyk wychodzący od turbiny, a raczej jego brak
[1.9 TD AAZ] Wężyk wychodzący od turbiny, a raczej jego brak
Mam problem, bo ostatnio zauważyłem, że przy turbinie jest wyjście na wężyk, lecz po wężyku została tylko opaska i szczątki gumy.. Na zdjęciu poniżej pokazany jest mój silnik i przykładowy, gdzie ten wężyk ma iść.. Może ktoś mi powiedzieć do czego ten wężyk służy i czy nic się nie zepsuło przez jego brak..?
Ostatnio zmieniony 13 cze 2009, 18:01 przez k11h, łącznie zmieniany 1 raz.
Zbiera ci się lepiej bo po załozeniu wężyka nie ucieka ci ciśnienie z turbiny .Odkręć sobie tą pokrywę w pompie do której dochodzi wężyk i zobacz jakiego masz boost pina .Jak orginalny płaski to zbyt wiele ci nie da ,jak ze stożkiem to jak najbardziej .Tu temat apropo na zaprzyjaznionym forum http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... hlight=lda
a z tym to się nie zgodze bo mimo tego że ucieka to wirnik turbiny kręci się szybciej i ciśnienie jest takie same (ustalane mechanicznie przez WG) a większa moc bierze się z tego, że po podłączeniu wężyka następuje dociśnięcie pina w LDA przez podanie ciśnienia panującego w dolocie na membranę i zwiększenie dawki paliwa (w przypadku zwykłego pina jest to niewielki przyrost) <ok>muniorek pisze:Zbiera ci się lepiej bo po załozeniu wężyka nie ucieka ci ciśnienie z turbiny....
- speed_killer
- Forum Audi 80
bo masz ecopompe , bez LDA i u ciebie na kolektorze jest zaślepka , do podłączenia potrzebna wymiana pompy lub góryspeed_killer pisze:Ale na pompie nie widzę za bardzo gdzie go podpiąć. Dodam, że jak wyczytałem w jakimś artykule; w mojej pompie nie da się zmienić pina na 1,6 td (bo go tam nie ma?)
Pozdr