[80 B3 1,6D] wymiana silnika z 1,6D na 1,9 TD AAZ POMOCY!!!
wiem, że odgrzebałem starą wypowiedz, ale chce zaprzeczyć temu, że JR nie pasuje do audi, bo dziś wyczysciłem miejsce gdzie jest oznaczenie silnika i okazało się że to własnie JR (tak pisze na bliku)wyjęty z jetty i audi jezdzi :mrgreen: , ale jest jedno ale skoro JR to turbo diesel to czemu ja nie mam turba i filtr powietrza też mam z zwykłego dielsa :?:michas pisze:no i niestety silnik od golfa nie pasuje do audi nie ma mocowań na dwie śruby. Jak bede miał czas to wrzucę foty gdzie nie ma mocowań. A i generalnie silnik od golfa pasuje tylko że nie każdy w audi seryjnie jest silnik o oznaczeniu JK i on był wsadzany do wielu modeli między innymi do golfów natomiast w golfie jest JP i JR (JR turbo) i te silniki do audi nie pasują
------------------------------------------
Koledzy mam pytanie czy taki 1,9td (aaz) z golfa 3 podejdzie do b3? mam teraz 1,6d ale się już kończy i remont wyjdzie z 1tys zł a mam okazje dostać pewny aaz z golfa 3 i zastanawiam się czy to będzie pasować. Wiem, że później jak będę to sprzedawał to mogę mieć trudniej ale tym się nie martwię. Chodzi mi tylko o to czy podejdzie do mojej fury. Na pewno będzie trochę różnic, bo ja nie mam wspomagania a w tym silniku jest, ale myślę ze to da się wyłączyć bo nie będę zakładał paska na pompę i będzie ok. Pewnie będą też inne problemy ale może sobie jakoś poradzę <ok>
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Z wspomaganiem chyba nie powinno być problemów. Nie wiem dokładnie jak tam w AAZ jest, ale u mnie w SB wystarczy wywalić pompę i po kłopocie. Tą różnicą akurat najmniej bym się przejmował. Największy problem może być z łapami silnika no i z kolektorem wydechowym, będzie go trzeba jakoś połączyć z turbiną.