(1Z b4 AVANT) Od czego jest kontrolka
(1Z b4 AVANT) Od czego jest kontrolka
Witam ode czego jest kontrolka ((!)) ( wykrzyknik w kółeczku)
nieraz zapali mi sie na ostrym zakrecie z nierowna droga .
1 od lewej w drugim rzedzie na obrazku zdjecie
nieraz zapali mi sie na ostrym zakrecie z nierowna droga .
1 od lewej w drugim rzedzie na obrazku zdjecie
magca01, sprawdź przewód na dochodzący do czujnika, zarób nowe konektorki dla pewności. Ja miałem problem z czujnikiem ciśnienia oleju i brzęczało mi przy 80 i 100 km/h, po wymianie czujnika dalej to samo, dopiero przy następnych oględzinach przewód został w ręce był już nadszarpnięty i przerywało. Po zarobieniu końcówek jak ręką odjął.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Łukasz co ci się tak popierdzieliło <ok> przecież od ręcznego jest kontrolka z literą P w nawiasach.UKI_XX pisze:albo czujnik od ręcznego szwankuje lub dźwignia się podnosi :mrgreen:
pewnie styki zaśniedziały.po tylu latach to normalka...magca01 pisze:dziwne poruszalem kostka przy zbiorniczku , przeczyscilem styki i jest ok dziwna sprawa
wykrzyknik oznacza ze cos jest nie tak z układem hamowania ABS lub niski poziom płynu, ja miałem taki przypadek w a6 c4 ze ta kontrolka sie świeciła po zamknieciu drzwi kierowcy caly uklad abs byl ok a problemem byl zimny lut na płycie licznika
[ Dodano: 2011-08-10, 17:18 ]
a jest to również ostrzeżenie o zuzytych klockach hamulcowych
[ Dodano: 2011-08-10, 17:18 ]
a jest to również ostrzeżenie o zuzytych klockach hamulcowych
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Niektóre wypasione wersje 80 miały czujnik zużycia klocków <ok>hudy pisze:ale nie w B4 bo tu nie ma czujników...
Nawet niektóre wersje modułu Auto Check mają dodatkową ikonkę zużytych klocków, a nawet jak jej nie ma to jest w złączu modułu Auto Check pin do podłączenia czujników zużytych klocków Ja aktualnie mam ori klocki z czujnikami zużycia <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: