Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 1Z] 22 letni rozrząd?

Awatar użytkownika
elektronic
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wiesław

Post autor: elektronic » 09 cze 2016, 22:32

To co opisujesz jest dla mnie bez sensu. No bo jeśli np rozrząd ma 3 lata to ktoś będzie się bawił, żeby zmienić na roczny?? Trzeba by być durnym człowiekiem, żeby tracić czas na to. A w starych samochodach ktoś zmienia rozrządy na stare? To już byłby debilizm do kwadratu.

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 10 cze 2016, 20:32

Nie nie. Handlarz sprzedaje samochód w którym jest do wymiany rozrząd. Bierze darmo np na szrocie komplet rozrządu (nie zawsze z tego samego silnika wszystkie elementy). Rozrząd może mieć nawet i rok ale jest z niewiadomego źródła i niewiadomy przebieg. Zakłada i sprzedaje samochód. Kupiec będzie jeździł albo zmieni. Albo się coś zerwie albo pojeździ szczęśliwie do zmiany i wymieni.
Nieraz rozrząd jest sporo wart wiec handlarz takim mykiem sporo zyskuje.

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 10 cze 2016, 21:01

elektronic pisze:To co opisujesz jest dla mnie bez sensu. No bo jeśli np rozrząd ma 3 lata to ktoś będzie się bawił, żeby zmienić na roczny?? Trzeba by być durnym człowiekiem, żeby tracić czas na to. A w starych samochodach ktoś zmienia rozrządy na stare? To już byłby debilizm do kwadratu.
Czemu bez sensu, wrzuca "nowy pasek" stary w bagażniku i "panie zmienione jest niedawno temu", a nabywca zadowolony. okok

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 10 cze 2016, 21:12

A prawda jest taka że klient często szuka ofert gdzie jest wymieniony olej, rozrząd i takie tam...

Awatar użytkownika
audico
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audico » 10 cze 2016, 22:04

Sam osobiście byłem świadkiem jak w 80 B4 TDi wymienili tylko pasek (oczywiście, na najtańszy jaki był w sklepie) i od razu auto na handel. Dla klienta miała być (bo już nie widziałem tego momentu) gadka: "Panie dopiero co rozrząd zmieniony, nowy pasek przecież widać". Żal mi takich ludzi ale tego nie da się tak łatwo wyeliminować.

Awatar użytkownika
Rastaman25
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Rastaman25 » 10 cze 2016, 23:04

Ja ostatnio kupiłem ori chłodnice nówke sztukę (AKG) i jest na niej data produkcji na 1993r, i co teraz? :-)

mgdz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mgdz » 11 cze 2016, 12:48

Witam ta pompa wody była wyjeta wraz z rozrządem .Jest w stanie idealnym nie ma najmniejszego, luzu mechanik powiedział że żal było wyciągać .Zachowam ,jak mi ta nowa padnie to wstawię z powrotem oklasky Nie ma na niej rocznika ale myslę po oznaczeniach ze była na pierwszy montaż .Ale skąd ten napis Canaada? :|

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 11 cze 2016, 17:56

Witam ta pompa wody była wyjeta wraz z rozrządem .Jest w stanie idealnym nie ma najmniejszego, luzu mechanik powiedział że żal było wyciągać
Mam wymontowaną ze swojej taką samą ,również żadnych luzów ...orginalna z pierwszego montażu ze znaczkami audi vw ,założona pewnie w fabryce ...podejrzewam że przeżyje kilka współczesnie kupionych nowych ,w związku z czym jak padnie ''febi" którą założyłem jakieś 4 lata temu ,to założę ją z powrotem...nawet na pierwszy rzut oka widac różnice ,ta nowa miała wirnik z tworzywa ,orginalna solidny metalowy odlew ...ech takie czasy ,wszystko gów...ne ,plastikowe ,łozyska robią z plasteliny ...i weż tu kup coś nowego

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 11 cze 2016, 19:28

Ori nie ma wirnika z metalu tylko z tworzywa ;-) Polecam wcisnąć wirnik pompy w imadło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl