[B4 1.9 1Z] 22 letni rozrząd?
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Nie nie. Handlarz sprzedaje samochód w którym jest do wymiany rozrząd. Bierze darmo np na szrocie komplet rozrządu (nie zawsze z tego samego silnika wszystkie elementy). Rozrząd może mieć nawet i rok ale jest z niewiadomego źródła i niewiadomy przebieg. Zakłada i sprzedaje samochód. Kupiec będzie jeździł albo zmieni. Albo się coś zerwie albo pojeździ szczęśliwie do zmiany i wymieni.
Nieraz rozrząd jest sporo wart wiec handlarz takim mykiem sporo zyskuje.
Nieraz rozrząd jest sporo wart wiec handlarz takim mykiem sporo zyskuje.
Czemu bez sensu, wrzuca "nowy pasek" stary w bagażniku i "panie zmienione jest niedawno temu", a nabywca zadowolony.elektronic pisze:To co opisujesz jest dla mnie bez sensu. No bo jeśli np rozrząd ma 3 lata to ktoś będzie się bawił, żeby zmienić na roczny?? Trzeba by być durnym człowiekiem, żeby tracić czas na to. A w starych samochodach ktoś zmienia rozrządy na stare? To już byłby debilizm do kwadratu.
Sam osobiście byłem świadkiem jak w 80 B4 TDi wymienili tylko pasek (oczywiście, na najtańszy jaki był w sklepie) i od razu auto na handel. Dla klienta miała być (bo już nie widziałem tego momentu) gadka: "Panie dopiero co rozrząd zmieniony, nowy pasek przecież widać". Żal mi takich ludzi ale tego nie da się tak łatwo wyeliminować.
- Rastaman25
- Forum Audi 80
Witam ta pompa wody była wyjeta wraz z rozrządem .Jest w stanie idealnym nie ma najmniejszego, luzu mechanik powiedział że żal było wyciągać .Zachowam ,jak mi ta nowa padnie to wstawię z powrotem Nie ma na niej rocznika ale myslę po oznaczeniach ze była na pierwszy montaż .Ale skąd ten napis Canaada?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Mam wymontowaną ze swojej taką samą ,również żadnych luzów ...orginalna z pierwszego montażu ze znaczkami audi vw ,założona pewnie w fabryce ...podejrzewam że przeżyje kilka współczesnie kupionych nowych ,w związku z czym jak padnie ''febi" którą założyłem jakieś 4 lata temu ,to założę ją z powrotem...nawet na pierwszy rzut oka widac różnice ,ta nowa miała wirnik z tworzywa ,orginalna solidny metalowy odlew ...ech takie czasy ,wszystko gów...ne ,plastikowe ,łozyska robią z plasteliny ...i weż tu kup coś nowegoWitam ta pompa wody była wyjeta wraz z rozrządem .Jest w stanie idealnym nie ma najmniejszego, luzu mechanik powiedział że żal było wyciągać