Juz po akcji "HOL". 45 minut walczenia zeby wydobyc samochod z parkingu nieodśnieżonego. Zablokowana ulica osiedlowa przez 20 minut :roll: działo się. Kolega zaholował mnie do warsztatu w ktorym byl remontowany.
Zdjec niestety nia mam. Jak bedzie diagnoza, to napisze.
Pozdro
EDIT:
wywaliło czujnik cisnienia oleju... Dobrze ze nie w czasie jazdy bo bym zatarl nowe tloki <osohozi>
[ Dodano: 2010-02-01, 13:01 ]
Silnik byl caly uwalony w oleju, po rozgrzaniu mocno smierdzialo w kabinie. Zrobilo sie pare stopni powyzej 0 wiec pojechalem umyc silnik. Po umyciu zaczela zapalac sie kontrolka oleju...
Jest tak, ze odpalam, kontrolka gasnie, zaczynam jechac i kontrolka sie rozpala i swieci sie juz caly czas... Sprawdziłem niebieski czujnik cisnienia (ten przy filtrze na gorze) i nie urało kabelka... Co teraz robic ?
[1Z] - Agonia Zetora - remont ?
... a co na to te mechaniki co Cie tak skasowali za remont :?:Ross pisze:Juz po akcji "HOL". 45 minut walczenia zeby wydobyc samochod z parkingu nieodśnieżonego. Zablokowana ulica osiedlowa przez 20 minut :roll: działo się. Kolega zaholował mnie do warsztatu w ktorym byl remontowany.
Zdjec niestety nia mam. Jak bedzie diagnoza, to napisze.
Pozdro
EDIT:
wywaliło czujnik cisnienia oleju... Dobrze ze nie w czasie jazdy bo bym zatarl nowe tloki <osohozi>
[ Dodano: 2010-02-01, 13:01 ]
Silnik byl caly uwalony w oleju, po rozgrzaniu mocno smierdzialo w kabinie. Zrobilo sie pare stopni powyzej 0 wiec pojechalem umyc silnik. Po umyciu zaczela zapalac sie kontrolka oleju...
Jest tak, ze odpalam, kontrolka gasnie, zaczynam jechac i kontrolka sie rozpala i swieci sie juz caly czas... Sprawdziłem niebieski czujnik cisnienia (ten przy filtrze na gorze) i nie urało kabelka... Co teraz robic ?
Mechanicy sa ok, naprawili nieodplatnie.
Kontrolka zaczela sie swiecic po wyjezdzie z myjni, mysle ze to na 99% cos z instalacją.
Silnik chodzi idealnie i cicho. Dzisiaj zrobie okolo 60km moze jak sie nagrzeje porzadnie to sie przesuszy... Ide jeszcze przeczyscic papierem sciernym styk..
[ Dodano: 2010-02-02, 11:14 ]
Kontrolka zaczela sie swiecic po wyjezdzie z myjni, mysle ze to na 99% cos z instalacją.
Silnik chodzi idealnie i cicho. Dzisiaj zrobie okolo 60km moze jak sie nagrzeje porzadnie to sie przesuszy... Ide jeszcze przeczyscic papierem sciernym styk..
[ Dodano: 2010-02-02, 11:14 ]
Czyszczenie styku nic nie dalo. Woda dostala sie pod plastikowa oslone czujnika. Suszenie suszarką do włosów przez 20 minut przyniosło rozultatRoss pisze:Mechanicy sa ok, naprawili nieodplatnie.