Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1Z] - Agonia Zetora - remont ?

Awatar użytkownika
Ross
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ross » 29 sty 2010, 10:26

Juz po akcji "HOL". 45 minut walczenia zeby wydobyc samochod z parkingu nieodśnieżonego. Zablokowana ulica osiedlowa przez 20 minut :roll: działo się. Kolega zaholował mnie do warsztatu w ktorym byl remontowany.

Zdjec niestety nia mam. Jak bedzie diagnoza, to napisze.

Pozdro

EDIT:

wywaliło czujnik cisnienia oleju... Dobrze ze nie w czasie jazdy bo bym zatarl nowe tloki <osohozi>

[ Dodano: 2010-02-01, 13:01 ]
Silnik byl caly uwalony w oleju, po rozgrzaniu mocno smierdzialo w kabinie. Zrobilo sie pare stopni powyzej 0 wiec pojechalem umyc silnik. Po umyciu zaczela zapalac sie kontrolka oleju...

Jest tak, ze odpalam, kontrolka gasnie, zaczynam jechac i kontrolka sie rozpala i swieci sie juz caly czas... Sprawdziłem niebieski czujnik cisnienia (ten przy filtrze na gorze) i nie urało kabelka... Co teraz robic ?

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grinch » 01 lut 2010, 13:25

Ross pisze:Juz po akcji "HOL". 45 minut walczenia zeby wydobyc samochod z parkingu nieodśnieżonego. Zablokowana ulica osiedlowa przez 20 minut :roll: działo się. Kolega zaholował mnie do warsztatu w ktorym byl remontowany.

Zdjec niestety nia mam. Jak bedzie diagnoza, to napisze.

Pozdro

EDIT:

wywaliło czujnik cisnienia oleju... Dobrze ze nie w czasie jazdy bo bym zatarl nowe tloki <osohozi>

[ Dodano: 2010-02-01, 13:01 ]
Silnik byl caly uwalony w oleju, po rozgrzaniu mocno smierdzialo w kabinie. Zrobilo sie pare stopni powyzej 0 wiec pojechalem umyc silnik. Po umyciu zaczela zapalac sie kontrolka oleju...

Jest tak, ze odpalam, kontrolka gasnie, zaczynam jechac i kontrolka sie rozpala i swieci sie juz caly czas... Sprawdziłem niebieski czujnik cisnienia (ten przy filtrze na gorze) i nie urało kabelka... Co teraz robic ?
... a co na to te mechaniki co Cie tak skasowali za remont :?:

Awatar użytkownika
Ross
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ross » 01 lut 2010, 13:54

Mechanicy sa ok, naprawili nieodplatnie.

Kontrolka zaczela sie swiecic po wyjezdzie z myjni, mysle ze to na 99% cos z instalacją.

Silnik chodzi idealnie i cicho. Dzisiaj zrobie okolo 60km moze jak sie nagrzeje porzadnie to sie przesuszy... Ide jeszcze przeczyscic papierem sciernym styk..

[ Dodano: 2010-02-02, 11:14 ]
Ross pisze:Mechanicy sa ok, naprawili nieodplatnie.

Kontrolka zaczela sie swiecic po wyjezdzie z myjni, mysle ze to na 99% cos z instalacją.

Silnik chodzi idealnie i cicho. Dzisiaj zrobie okolo 60km moze jak sie nagrzeje porzadnie to sie przesuszy... Ide jeszcze przeczyscic papierem sciernym styk..
Czyszczenie styku nic nie dalo. Woda dostala sie pod plastikowa oslone czujnika. Suszenie suszarką do włosów przez 20 minut przyniosło rozultat :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl