Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4 1,9 tdi] awaria silnika

Awatar użytkownika
joandaw
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: joandaw » 22 lis 2010, 19:02

Sprawdź przewody paliwowe po autem jakim są stanie czy nie przeciekają ;-)

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 22 lis 2010, 19:05

Dokładnie przewody do sprawdzenia na filtrze paliwa też mozna ewentualnie założyć zaworek zwrotny na przewód żeby paliwo sie nie cofało osobiści ja nic nie mam takiego mój przypadek był tylko pojedynczy

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 22 lis 2010, 20:17

blawacik pisze:[goldi j51] ja pierwszy raz widzę tak zapowietrzony układ jak odkręciłem przewody wtrysków to musiał się odpowietrzyć i odpalił i wtedy zobaczyłem masakrę na przewodach paliwowych tylko skąd pobiera taką ilość powietrza to jest zagadka ?????? jak ją usunąć
żadna tam zagadka ,szukaj nieszczelność po koleji ,załatw lub zakup sobie pompkę gruszkę i do dzieła ,przy jej uzyciu szybko znajdziesz przyczynę , bez ręcznej pompki bedziesz błądził jak ślepiec i zamęczysz akumulator

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi A6
Kontakt:

Post autor: gibaj » 22 lis 2010, 20:18

zakup sobie pompkę gruszkę i do dzieła ,przy jej uzyciu szybko znajdziesz przyczynę , bez ręcznej pompki bedziesz błądził jak ślepiec
dokładnie i napewno wymień oring na podgrzewaczu i wogóle wszystkie zaciski na przewodach i dobrze dokręć filtr

Awatar użytkownika
Żeton
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Żeton » 30 maja 2011, 01:20

witam i jak sprawa się skończyła z tym zapowietrzonym układem bo dzisiaj walczyłem ze swoim tdi i mam dosłownie to samo z tym ze mi już odpala ale mam pełno bąbelków powietrza w przewodzie zasilającym o filtra do pompy a na powrocie piana dodam ze ostatnio wymieniłem filtr paliwa auto jeździ ale odpala z trudem i to mnie irytuje jak ewentualnie znaleźć ta nieszczelność ręczna gruszka

Awatar użytkownika
Arteriusz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Arteriusz » 21 gru 2012, 20:25

mam to samo u siebie, wymieniłem filtr na przelewowy, zwrotne połaczyłem rurka, pozniej musiałem znalesc w okolicy zawór cisnieniowy na zamiane bo sie nie zamykał, a teraz mam non stop piane w zwrotnym przewodzie i i bable w zasilajacym, o co tu chodzi, na starym filtrze nie było tego :cry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl