Witam
Stwierdziłem u siebie bardzo prawdopodobną awarię wtryskiwacza sterującego. Autem szarpie na każdym biegu powyżej 2300 obrotów. Nie jest to raczej nastawnik indukcyjny, gdyż odpięcie wtyczki impulsatora nie dało rezultatu.
Po odpięciu wtyczki wtryskiwacza auto jedzie wprawdzie wolno w trybie awaryjnym, ale jest generalnie poprawnie, nic nie szarpie.
Napiszcie proszę - czy taki wtryskiwacz nadaje się jeszcze do jakiejś regeneracji, czy szukać od razu używki ?
[B4 1.9 1Z] Awaria wtryskiwacza sterującego
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Sagitari
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Dzięki za odpowiedź
Pewnie szukałbym, ale mam obecnie pewniaki. Na wszystkich wtryskach mam końcówki 0,205 z wyregulowanymi ciśnieniami, jeszcze kilka miesięcy temu przy okazji naprawy głowicy sprawdzane i było bardzo dobrze, tak więc będę musiał kupić tylko ten jeden.
A co do ceny to racja, taki pojedynczy coś koło 150 zł i ponowna przekładka rozpylacza.
Pewnie szukałbym, ale mam obecnie pewniaki. Na wszystkich wtryskach mam końcówki 0,205 z wyregulowanymi ciśnieniami, jeszcze kilka miesięcy temu przy okazji naprawy głowicy sprawdzane i było bardzo dobrze, tak więc będę musiał kupić tylko ten jeden.
A co do ceny to racja, taki pojedynczy coś koło 150 zł i ponowna przekładka rozpylacza.