Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

B4 1.9TDI AVANT Problem kontrolkami stacyjki

ODPOWIEDZ
luki3310
Forum Audi 80
Forum Audi 80

B4 1.9TDI AVANT Problem kontrolkami stacyjki

Post autor: luki3310 » 13 maja 2008, 22:06

Witam mam problem z kontrolkami stacyjki mianowicie nieswieca jak sie auto nagrzeje badz postoi nasłoncu równiez niedziaławtedy obrotomierz kontrolni nie swieca jak auto jest nagrzane badz stoi w słoncu gdy ostygnie wszystko ok

Awatar użytkownika
pilocik69
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pilocik69 » 14 maja 2008, 11:51

Kolego . O co Ci chodzi?

O interpunkcji nie uczyli w szkole ;-) . Popraw temat bo naprawde ciezko zrozumiec w czym masz problem.

dadid_
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dadid_ » 14 maja 2008, 11:58

hmmm wydaje mi sie ze dwa razy napisałes to samo i wynika z tego ze twoja elektronika patrz"kontrolki" nie lubia słońca i jak jest im ciepło... można przupuszczac ze z fizycznego punktu widzenia metale pod wplywem ciepla sie rozciagaja a pod wplywem zimna kurcza ... najlepiej jest to ukazane na liniach wysokiegonapiecia zima ilatem gdzie raz linie sa dluzsze (rozciagniete) a raz krótsze ... nie wiem czy ma to cos wspolnego ztwoimi kontrolkami ale moze poprostu cos nie łaczy ... ja bym sprobował gdy jest cieplo zajrzec za liczniki i sprobował podopinac styki ... to moj pomysł no ale nie jajestemtu specem od licznikow ... pzdr

manq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: manq » 14 maja 2008, 17:43

prawdopodobnie zimne luty w liczniku. trzeba wyjąć licznik rozkręcić i przelutować. dla wprawionego max 1godzina roboty. częsta wada w licznikach b4/b3.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl