witam ma audi b4 80 1,9 tdi. ostatnio jechałem pojawił sie biały dym i samochód zgasł.
samochód z trudem sie uruchamia dymi na biało a zapach nie do palonego paliwa czuć i max obroty to 900 i silnik szarpie. ubywa mi olej. i nie wiem co mam zrobić co to może być?
[B4 1.9 1Z] Biały dym ubytek oleju i problem z uruchomieniem
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Mnie to wygląda na jakąś mechaniczną usterkę głowicy ,ewentualnie dolnego koła rozrzadu ...szzczególnie jak wystapiło to nagle ,bez wczesniejszych objawów ...nastawnik nagle raczej nie pada ,tylko powoli daje znać że ma dość ...bozmek pisze:Audi na boschu? bo z tym dymem i szarpaniem wygląda na nastawniki potencjometryczny
Dokładnie obstawiam to samo. Tak czy inaczej trzeba pomierzyc kompresję by coś więcej wiedzieć.MUNIOR pisze:Mnie to wygląda na jakąś mechaniczną usterkę głowicy ,ewentualnie dolnego koła rozrzadu ...szzczególnie jak wystapiło to nagle ,bez wczesniejszych objawów ...nastawnik nagle raczej nie pada ,tylko powoli daje znać że ma dość ...bozmek pisze:Audi na boschu? bo z tym dymem i szarpaniem wygląda na nastawniki potencjometryczny