[B4 1.9 1Z] bierze duzo oleju i kopci
[B4 1.9 1Z] bierze duzo oleju i kopci
witam mam taki problem ze jak jesl zimno to ciezko samochod mi pali a jak juz zapali to nie rowno chodzi (nie na wszystkie gary) i strasznie kopci na niebiesko jak juz sie rozgrzeje to nie widac az tak dymu. najpierw bral mi litr oleju na 1000km teraz bierze 2 litry i czuc ze silnik troche opadl na mocy . z gory dziekuje za odpowiedz
-
- Forum Audi 80
Kamil dobrze zaczął z kompresja warto zacząć, ale też jaki masz olej wlany ? nie było żadnych "cudownych" doktorów lanych jeśli chodzi o obytki? dolewasz non stop wiec wymiany pewnie nie bylo, ciężko pali zimny może być kąt wtrysku, zapchany filtr, lewe powietrze, kopci może być spoźniony zapłon tak naprawde przyczyny możemy tu wymieniać i wymieniać. Zrób pierwszą podpowiedź i daj znać ; )
witam czy ten zestaw bedzie pasowal do mojej audi zeby sprawdzic cisnienie sprezania
http://allegro.pl/tester-cisnienia-mier ... l#delivery
http://allegro.pl/tester-cisnienia-mier ... l#delivery
To kolor świec jest wtedy niebieski czy świecę sa w oleju
[ Dodano: 2016-03-05, 16:02 ]
Mam jeszcze jedno pytanie jakie są objawy konczacej sie pompy wtryskowej
[ Dodano: 2016-03-07, 20:38 ]
witam sprawdzalem cisnienie sprezania 1 26 2 26 3 26 4 nie sprawdzalem bo balem sie ze swiece sie ukreci na cieplym sprubuje odkrecic i sprawdzic . czy to moze byc wina pierscieni ze tyle oleju bierze sprawdzanie bylo oczywiscie na zimnym silniku
[ Dodano: 2016-03-07, 20:39 ]
jutro jak bede mial czas rano jak bede jechal do pracy to nagtram filmik jak odpala na zimnym i wstawie i jak kopci po odpaleniu i nie rowno chodzi
[ Dodano: 2016-03-05, 16:02 ]
Mam jeszcze jedno pytanie jakie są objawy konczacej sie pompy wtryskowej
[ Dodano: 2016-03-07, 20:38 ]
witam sprawdzalem cisnienie sprezania 1 26 2 26 3 26 4 nie sprawdzalem bo balem sie ze swiece sie ukreci na cieplym sprubuje odkrecic i sprawdzic . czy to moze byc wina pierscieni ze tyle oleju bierze sprawdzanie bylo oczywiscie na zimnym silniku
[ Dodano: 2016-03-07, 20:39 ]
jutro jak bede mial czas rano jak bede jechal do pracy to nagtram filmik jak odpala na zimnym i wstawie i jak kopci po odpaleniu i nie rowno chodzi