[ 80 B4 1.9 TDI 1Z] Brak mocy
[ 80 B4 1.9 TDI 1Z] Brak mocy
Witam mojej Audi B4 1Z '92 strasznie brakuje mocy zrobilem logi statyczne i dynamiczne i prosze by ktos je przeanalizowal i powiedzial co nalezy zrobic:) Sorki ;/ pomylilem sie teraz dodalem poprawnie.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2010, 19:09 przez Hamann, łącznie zmieniany 2 razy.
To jest tylko statyczna 000 i silnik nie dogrzany.
Za wiele nie sprawdzisz bo sterownik na to nie pozwala.
https://audi80.pl/19tdi-1z-diagnosty ... t24669.htm.
Poszukaj na forum bo temat często poruszany.
Za wiele nie sprawdzisz bo sterownik na to nie pozwala.
https://audi80.pl/19tdi-1z-diagnosty ... t24669.htm.
Poszukaj na forum bo temat często poruszany.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Tak jak ci rczopik2, pisze ,w grupie 000 mało widać w statycznych .A gdzie te logi dynamiczne? :shock: bo ja widzę 2 x statyczne .Pedał gazu w 3 pozycji cały czas masz 0.Coś ci nie wyszły chyba :mrgreen: Zrób dynamiczne w czasie jazdy .Albo zmierz ciśnienie doładowania zwykłym manometrem ,wtedy bedzie można coś powiedzieć .Hamann pisze:Witam mojej Audi B4 1Z '92 strasznie brakuje mocy zrobilem logi statyczne i dynamiczne i prosze by ktos je przeanalizowal i powiedzial co nalezy zrobic:)
Auto jest dogrzane - termostat dziala prawidlowo.Hamann pisze:Witam mojej Audi B4 1Z '92 strasznie brakuje mocy zrobilem logi statyczne i dynamiczne i prosze by ktos je przeanalizowal i powiedzial co nalezy zrobic:) Sorki ;/ pomylilem sie teraz dodalem poprawnie.
Poszukaj nieszczelnosci w ukladzie dolotowym oraz wywal katalizator.
Jesli uklad 100 % szczelny to podmien N75 i wykonaj znow próbe drogową.
Zamiesc jeszcze 000 w trybie Basic Settings.
Pozdrawiam
i ciekawe co z nich wyczytasz :?: grupa 000 cz MS czy BS w próbie statycznej to i tak się nie różni (jedyne co może się zmienić to kąt wtrysku o +/- 1..2 i dawka o +/- 1 lub wcale się nie zmienią) także jest zupełnie bez sensu robić dwa razy te same logi <ok>przemik pisze:
Zamiesc jeszcze 000 w trybie Basic Settings.
Pozdrawiam
Re: [ 80 B4 1.9 TDI 1Z] Brak mocy
widać ewidentnie ze kat wtrysku trzeba wyregulować masz 39-42 a powinna być dla temp. paliwa 160 około 54-56 , dawka paliwa 27-28 dość niska jak dla boscha powinna być około 15-20 bo ci zetorek nie będzie jechał, widać w logach dynamicznych że przeplywka delikatnie pokazuje za niskie wartości co przycina dawkę paliwa i turbo późno ci ładuje bo dopiero przy około 3000 obr, sprawdż szczelności miedzy filtrem a turbo i miedzy turbo a kolektorem ssącym ,proponował bym sprawdzić zaworek n75 oraz egr-a czy nie puszcza najlepiej od razu go zaślepić i kata wymontować.Hamann pisze:Witam mojej Audi B4 1Z '92 strasznie brakuje mocy zrobilem logi statyczne i dynamiczne i prosze by ktos je przeanalizowal i powiedzial co nalezy zrobic:) Sorki ;/ pomylilem sie teraz dodalem poprawnie.
Powodzenia