[A4 B7 BPW] brak mocy
[A4 B7 BPW] brak mocy
Witam. Mam problem, logi w porządku, reszta parametrów też, EGR wyczyszczony, hamowanie i wynik wyszedł taki że brakuje mi 40KM do serii Sam nie wiem od czego zacząć szukać...
logi http://vaglog.rtnet.pl/k.dytko_142430.html
logi http://vaglog.rtnet.pl/k.dytko_142430.html
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wujek google wskazał mi na EGR, który według logów nie działa (żądania są mniejsze niż faktyczne wskazania).
Wyczytałem, że (wprawdzie w silniku BMP) można zastosować zaślepienie. Wystąpi niby błąd (choć nie musi) tylko i zaświeci się check.
Nie napisałeś czy w ogóle odczułeś spadek mocy podczas jazdy czy tylko wyskoczyło to na hamowni.
Poza tym wskazania jak na 2.0 TDI i pompowtryskach biedne strasznie.
Wyczytałem, że (wprawdzie w silniku BMP) można zastosować zaślepienie. Wystąpi niby błąd (choć nie musi) tylko i zaświeci się check.
Nie napisałeś czy w ogóle odczułeś spadek mocy podczas jazdy czy tylko wyskoczyło to na hamowni.
Poza tym wskazania jak na 2.0 TDI i pompowtryskach biedne strasznie.
to sa moje pierwsze doświadczenia z 2.0 nie odczułem, kupiłem i tak jeździłem lecz do manewru wyprzedzenia innego auta musiałem sie dwa razy zastanowić. Więc stwierdziłem ze zrobie sobie program. wtedy to wszystko wyszło, pan powiedział ze dopóki nie doprowadze do seryjnych parametrów to on nic nie bedzie robic. o spalaniu juz nie wspomne...
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie no ja wymiękam na taki sposób myślenia :roll: a miałes chipsa w 80 tce ,jak dobrze pamiętam i mi się nie poj....ło ,więc powinienieś to wiedziećdydo85 pisze:to sa moje pierwsze doświadczenia z 2.0 nie odczułem, kupiłem i tak jeździłem lecz do manewru wyprzedzenia innego auta musiałem sie dwa razy zastanowić. Więc stwierdziłem ze zrobie sobie program.
Bo doskonale wie ,że chip to nie lekarstwo na szwankujący osprzęt ,w taki sposób mozna tylko pogorszyć sytuację i żaden szanujący się tuningowiec ,nie zrobi programu ,puki motorownia nie bedzie jechać jak na ori przystałodydo85 pisze:pan powiedział ze dopóki nie doprowadze do seryjnych parametrów to on nic nie bedzie robic.
w każdym bądż razie pacjent poszedł na stół... jak sie tylko czegoś dowiem to dam znac
[ Dodano: 2013-10-02, 22:26 ]
[ Dodano: 2013-10-02, 22:26 ]
tyle się dziś dowiedziałem, jutro bede rozmawiał na żywohej, w sumie u Ciebie wszystko jest git. Po prostu chyba te 4x4 robi swoje. Moge Ci ja na spota zabrać np a ten no... a tam straty mocy też ida bo większe heble przód tył i fele 19"