[1.9TDI 1Z] Bzyczenie przy gwałtownym dodaniu gazu.
-
- Forum Audi 80
kolego M4NIEK ten odgłos jakby Cie miśki goniły czyli takie pulsujące wycie (charakterystyczny gwizd) jest spowodowane falowaniem ciśnienia doładowania, ciśnienie oscyluje między 0.6 a 0.9 bar a ten gwizd pojawia cię przy ciśnieniu rzędu 0.7-0.8 bar i powyżej tak jak poniżej tego nie słychać, podłącz wężyk z turbo na gruszkę omijając N75 i załóż manometr albo podepnij waga żeby sprawdzić czy jest ok, tzn. powinieneś mieć stałe ciśnienie 0.6 bar ale moc Ci troche spadnie :cry: falowanie ciśnienia powoduje gwałtowne rozpędzanie i hamowanie turbo co jest raczej niewskazane :!: ja mam ten sam problem, na wagu żadnych błędów, N75 sprawny, na wszelki wypadek był rozebrany i wewnątrz jest ok kolejne podejrzenie to olej w gruszce ale mało czasu żeby go wyciągnąć strzykawką z wężykiem jak uda mi się to jakoś naprawić a mam taki mały patent to podrzuce na forum, chyba że Ci się już udało coś z tym zrobić
ten KKL line Viakena na USB też łączy się bez problemu z 1Z na Pireburgu z tym, że jest on na OBD2 a my mamy OBD1 i trzeba kabelkami podłączyć :mrgreen:
ten KKL line Viakena na USB też łączy się bez problemu z 1Z na Pireburgu z tym, że jest on na OBD2 a my mamy OBD1 i trzeba kabelkami podłączyć :mrgreen: