[1,6TD SB]Cieknie mi paliwo na pompie wtryskowej - pomocy!!!
-
- Forum Audi 80
[1,6TD SB]Cieknie mi paliwo na pompie wtryskowej - pomocy!!!
Witam.
Posiadam Audi 80 B3 z silnikiem SB 1,6 TDiesel 80KM i mam taki problem, że cieknie mi paliwo na zaworku który jest zaznaczony na zdjęciu różową strzałką i zakreślony kółkiem. Na ten zaworek nakładana jest gumka.
Mam pytanie: co zrobić żeby paliwo tym zaworkiem nie uciekało?
Proszę o pomoc!!!
Pozdrawiam!
Posiadam Audi 80 B3 z silnikiem SB 1,6 TDiesel 80KM i mam taki problem, że cieknie mi paliwo na zaworku który jest zaznaczony na zdjęciu różową strzałką i zakreślony kółkiem. Na ten zaworek nakładana jest gumka.
Mam pytanie: co zrobić żeby paliwo tym zaworkiem nie uciekało?
Proszę o pomoc!!!
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 02 sie 2010, 12:35 przez roofmaniak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Jeśli się nie znasz to jedź do pompiarza, bo sam raczej nic nie zrobisz.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2010, 18:08 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Najłatwiej jest powiedzieć "jedź do pompiarza...", ale ja się chce dowiedzieć co może być przyczyną i jak tą usterkę usunąć (czy w ogóle się da). Nic nie mówiłem, że będę to sam naprawiał.
A po drugie to u nas fachowcy są jacy są i znaleźć dobrego naprawdę trudno.
pozdrawiam i czekam na dalsze porady
A po drugie to u nas fachowcy są jacy są i znaleźć dobrego naprawdę trudno.
pozdrawiam i czekam na dalsze porady
Przyczyną jest nieszczelny oring w mechanizmie LDA. gdy zdejmiesz pokrywę LDA to zobaczysz pewnie trochę ropki pod membraną. A w gruncie rzeczy nie jest to zaworek tylko odpowietrzenie membrany żeby jej nie zasysało. U mnie też trochę cieknie ale tak czasami kapnie tylko więc narazie nie ruszam. Jeśli mocno Ci się leje to podjedź do pompiarza i popytaj co i jak. Koszta nieduże tylko dłubania sporo i może być konieczność wyjęcia pompy.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
np https://audi80.pl/80-b3-16-td-wyciek ... htm#408772roofmaniak pisze:Powiem szczerze, że zanim napisałem tego posta to szukałem podobnych tematów, ale nic konkretnego nie znalazłem. Vision czy mógłbym Cie prosić o wstawienie linków do tych tematów.
POZDRAWIAM
-
- Forum Audi 80