Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9TDI 1Z] Coś nie tak z gazem i reakcją silnika

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FEFEFE
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.9TDI 1Z] Coś nie tak z gazem i reakcją silnika

Post autor: FEFEFE » 05 lip 2009, 00:13

witam
Miałem dziś pecha zabrakło mi paliwa ale pomoc nadeszła szybko (pierwszy raz taki przypadek miałem)
ale przejdę do sedna
mój problem polega na tym że:
-po zalaniu pustego baka i dojechaniu do domu przełączyłem w swoim automacie na parking i zacząłem wciskać gaz ( do samego końca ) za pierwszym razem zero problemów silnik normalnie ryczał pościłem gaz i jeszcze raz wcisnąłem i zero reakcji było ze strony silnika wiec pościłem go odczekałem z jakieś 3- 6 sekund i znowu wcisnąłem i normalnie zareagował
Może mi ktoś wyjaśnić czemu takie coś się stało ?

UKI_XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: UKI_XX » 05 lip 2009, 01:17

pierburg 1994r:?: u mnie też kiedyś było podobnie, może nastawnik nałapał opiłków i się przyciął na chwilę i powoli domaga się czyszczenia albo jak przegazowałeś to ruszyło z filtra resztki powietrza i chwilowo się zapowietrzył

Awatar użytkownika
FEFEFE
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: FEFEFE » 06 lip 2009, 11:06

Po tym braku paliwa według mnie auto straciło moc czym to może byc spowodowane ?
kolega doradzał mi żeby podczas tankowania auta dolać płyn do czyszczenia przewodów paliwowych .
Czy płyn coś pomoże ?

UKI_XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: UKI_XX » 06 lip 2009, 12:34

a kiedy był wymieniany filtr paliwa :?: może jest przypchany albo trafiło Ci się kiepskie paliwo

Awatar użytkownika
FEFEFE
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: FEFEFE » 06 lip 2009, 12:56

UKI_XX pisze:a kiedy był wymieniany filtr paliwa :?: może jest przypchany albo trafiło Ci się kiepskie paliwo
wymiana będzie na dniach a wlewam tylko verve orlena
ale miesiąc temu pompę regulowałem i mechanik co nie co powymieniał mi w pompie i chodziło wszystko okej
auto super sie bujało
myślisz ze to może być wina filtra paliwa ?

UKI_XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: UKI_XX » 06 lip 2009, 13:10

a jak ze zużyciem paliwa po remoncie :?: też kiedyś zalałem verve i może było troche lepiej i za jakiś czas znowu zatankowałem i samochód zrobił się mułowaty :-/ i zacząłem tankować zwykłą a ostatnio przerzuciłem się na paliwo z UA i nie ma porównania z naszym badziewiem :mrgreen: bratu ciotecznemu zabrakło w pasku (AWX 131hp) i wleliśmy 10L to też szedł o wiele lepiej jak na tej vervie

Awatar użytkownika
FEFEFE
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: FEFEFE » 06 lip 2009, 13:23

UKI_XX pisze:a jak ze zużyciem paliwa po remoncie :?: też kiedyś zalałem verve i może było troche lepiej i za jakiś czas znowu zatankowałem i samochód zrobił się mułowaty :-/ i zacząłem tankować zwykłą a ostatnio przerzuciłem się na paliwo z UA i nie ma porównania z naszym badziewiem :mrgreen: bratu ciotecznemu zabrakło w pasku (AWX 131hp) i wleliśmy 10L to też szedł o wiele lepiej jak na tej vervie
po remoncie pompy chodził ciszej motor i mniej palił teraz tak samo pali mało ale muli go
podejrzewam ze filter złapał syf co był na dnie baku i się zapchał i dlatego go muli
Powiem ci że nie narzekam na verve ale jedynie z tych większych orlenów
jakiej firmy filtr paliwa byś mi polecał?

UKI_XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: UKI_XX » 06 lip 2009, 18:18

ja mam Knecht i przed nim Kager za 5zł ;-) rozwiązanie bardzo dobre bo większe śmieci wyłapuje ten mniejszy i nie zasyfia głównego ;-) a rzadko kiedy skazówka wychyla mi się poza rezerwę :-/ ale i tak syfu w zbiorniku nie widać ;-)

a może też coś dodatkowo siadło i stąd te zamulenie chociaż czysty filtr to podstawa <ok>

Awatar użytkownika
FEFEFE
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: FEFEFE » 06 lip 2009, 18:49

UKI_XX pisze:ja mam Knecht i przed nim Kager za 5zł ;-) rozwiązanie bardzo dobre bo większe śmieci wyłapuje ten mniejszy i nie zasyfia głównego ;-) a rzadko kiedy skazówka wychyla mi się poza rezerwę :-/ ale i tak syfu w zbiorniku nie widać ;-)

a może też coś dodatkowo siadło i stąd te zamulenie chociaż czysty filtr to podstawa <ok>
postaram się na dniach pojechać filtr zmienić to powiem mechanikowi żeby zerknął co tam jeszcze ją może boleć mam nadzieje ze znowu nie jest coś z pompą :-(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl