[ audi 80 1,9 tdi 1z] czujnik niebieski
-
- Forum Audi 80
[ audi 80 1,9 tdi 1z] czujnik niebieski
Witam kolegów. Mam takie pytanie. Mam nowy czujnik ten niebieski i przy temperaturach jakie obecnie panują grzeją mi się świece żarowe. Czy to też może być ze mam czujnik poziomu wody w filtrze paliwa? Kontrolka zapal się tylko raz rano.
Trochę jaśniej jak możesz.Jaki czujnik w filtrze paliwa masz w nim zamontowany czujnik wody :?: .Czujnik wody jest w króćcu przykręconym do bloku silnika i tam tez znajduje się czujnik odpowiadający za grzanie świec.Mi rano kontrolka od świec tylko mrugnie i to wszystko przy dzisiejszych temperaturach.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Powyżej ok.5stopni na plusie ,kontrolka świec powinna tylko mrugnąc bo świece nie grzeją .Coś masz nie tak .TRZMIELU240684 pisze:Mam nowy czujnik ten niebieski i przy temperaturach jakie obecnie panują grzeją mi się świece żarowe.
Pewnie ma czujnik zbierającej sie na dnie filtra wody z paliwa . <ok>joandaw pisze:Jaki czujnik w filtrze paliwa masz w nim zamontowany czujnik wody :?
-
- Forum Audi 80
Uważam,że nawet gdyby te świece grzały rano po dłuzszym postoju to nie jest żaden problem o tej porze roku i nawet takich temperaturach jakie teraz mamy.........temperatura otoczenia rośnie szybciej niż temperatura silnika w aucie,i kiedy na zewnatrz jest już kilka stopni na plusie to czujniki zczytują temperaturę o wiele nizszą i dlatego swiece jeszcze grzeją,kiedy wydawałoby się nam że już nie powinny....
-
- Forum Audi 80