Witam kolegów mam pewien problem otóż mój ECU widzi pedał gazu tylko na 70%.
Ecu pochodzi z VW LT 2,5 TDI - AHD
Wiązka w aucie jest z cabrio 1,9TDI - 1Z
wrzucam tutaj poniżej zdjęcia z toolerance, dodam ze zrobiłem mostek z pinu 65 na pin 62, jednak to nic nie dało, może ktoś się orientuje co może być innego??
VW LT
Audi 80b4 1z
[B4 1.9 1Z] Czujnik pedału gazu - problem
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
A zwróciłeś uwagę że numeracja pinów we wtyczce do potencjometru gazu się różni w obu tych schematach :?: poza tym widać " byka " ,bo w jednym ze schematów sa dwa piny nr.1 ,a brakuje pinu nr.5 :roll:audki pisze:mam pewien problem otóż mój ECU widzi pedał gazu tylko na 70%.
wrzucam tutaj poniżej zdjęcia z toolerance, dodam ze zrobiłem mostek z pinu 65 na pin 62, jednak to nic nie dało, może ktoś się orientuje co może być innego??
Jest tak samoaudki pisze:czy w AHU jest tak samo jak w 1Z?
Numeracja tak ale dają one takim sam sygnał do sterownika, tak teoretycznie po dorobieniu tego pina 62 ktorego brakuje w 1Z powinno to gadać a nie chce??MUNIOR pisze:A zwróciłeś uwagę że numeracja pinów we wtyczce do potencjometru gazu się różni w obu tych schematach :?: poza tym widać " byka " ,bo w jednym ze schematów sa dwa piny nr.1 ,a brakuje pinu nr.5 :roll:audki pisze:mam pewien problem otóż mój ECU widzi pedał gazu tylko na 70%.
wrzucam tutaj poniżej zdjęcia z toolerance, dodam ze zrobiłem mostek z pinu 65 na pin 62, jednak to nic nie dało, może ktoś się orientuje co może być innego??Jest tak samoaudki pisze:czy w AHU jest tak samo jak w 1Z?