[B4 1.9 1Z] Czujnik temperatury 6 pinowy
[B4 1.9 1Z] Czujnik temperatury 6 pinowy
Witam wszystkich Poszukuje tego ciężko dostępnego czujnika (wiem że jest w ASO, ale jego cena powala) Stąd pytanie do Was, miałby ktoś do sprzedania sprawną używkę? Albo jakieś namiary na zdobycie tego rarytasu. Numer czujnika to 028 919 369 i wygląda tak
Pozdrawiam
Pozdrawiam
http://allegro.pl/audi-80-b4-silnik-1-9 ... 44565.html
Dzwon tu lub poszukaj gdzie ktoś ma tdi na części brat kupił taki czujnik za 40 zeta +kw.
http://allegro.pl/silnik-1-9-tdi-1z-90k ... 93145.html
Dzwon tu lub poszukaj gdzie ktoś ma tdi na części brat kupił taki czujnik za 40 zeta +kw.
http://allegro.pl/silnik-1-9-tdi-1z-90k ... 93145.html
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
A któż ci taką "trafną''diagnozę postawił :?: :roll: toż oczywiste ze ten czujnik nie mogł mieć z tym nic wspólnego ,bo za miganie odpowiada tylko i wyłacznie czujnik poziomu płynu w zbiorniczku wyrównawczym (choć czujnikiem raczej ciężko go nazwać ,bo to zwykły zamykacz i rozwieracz obwodu,tyle że niestety niewymienialny ) Ten ktory kupiłeś ,jest od wskazań temp.w liczniku i dla klimatyzacji...wystarczyło zapytać i nie musiał byś teraz szukać chętnego na niepotrzebnie kupiony czujnikkpd_ziom pisze:Zdobyłem nowy czujnik, jednak okazało się, że nie on jest winowajcom mojego problemu z migającą kontrolką temperatury cieczy
@Munior dzięki wielkie za poradę, kupiłem cały zbiornik i miganie zniknęło! <ok> Jak myślicie, co zrobić z tym czujnikiem 6 pinowym? Zostawić sobie? Bo jak szukałem dla siebie to wszyscy mieli posprzedawane, po tylu latach one padają? A teraz jak wystawiłem na sprzedaż to nikt się nie odzywa Pozdrawiam!
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Witam, nie wiem czy w dobrym miejscu piszę. Mam problem ze wskazaniem temperatury na desce. Od 6 lat wskazanie nigdy mi nie pokazywało więcej jak 90-92°C na trasie. od kilku miesięcy zwłaszcza latem wskazania przekraczały 95°C, bywało że nawet było blisko 100°.
Pytanie się nasuwa czy to może być wina czujnika tego za blokiem sinika. Nadmienię że jest 6pinowy. Dwa miesiące temu miałem wymienioną pompę wody i termostat (bo się wysypała na trasie,a termostat przy okazji).Proszę o porady.
Pytanie się nasuwa czy to może być wina czujnika tego za blokiem sinika. Nadmienię że jest 6pinowy. Dwa miesiące temu miałem wymienioną pompę wody i termostat (bo się wysypała na trasie,a termostat przy okazji).Proszę o porady.
- Krzysiek 84
- Junior Admin