Vag com 3,11 ma wszystkie opcje ,i można nim zrobic wszystko ,na co pozwala sterownik silnika ecu .Na pierburgu widać wszystkie parametry osprzętu silnika ,można też w adaptacjach ,zmienić np .dawkę paliwa i obroty silnika ...niestety ,ecu w staruszku boschu ,jest cieniutkie i nie ma takich "bajerów " ...pozwala tylko na oglądanie bloku 000 i chocbyś podłaczył program za grube tysiące złotych ,to nie zobaczysz ,ani nie zrobisz nim ,niczego więcej 8-)bioły11 pisze:a tym vagiem 3,11 sprawdzę coś więcej niż tym deltascan czy te same opcje ma ??
[1.9TDI 1Z] Dawka paliwa.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Ostatnio zmieniony 29 lis 2013, 20:32 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
5 czego ? ...bo na "boschu " nie widac dawki w takich jednostkach :roll: gdyby to miała być dawka 005 ,bo w takich jednostkach jest widoczna na vagu ,to jest to 1mg i jest to stanowczo za dużo i przy takiej dawce na pewno falowały by obroty ....a skoro nie falują ,to być może ktoś przeliczył i jest to 025 ,czyli 5 mg 8-)Pawel1z pisze:dzisiaj byłem na ustawieniu dawki. Wiem tylko tyle, ze jest ustawiona na 5, audi na boshu. Dobrze panowie?
Witam wszystkich
Mam pytanie. Mam od niedawna [b4 1.9 tdi] na „Boschu”. Podłączyłem auto pod vagcom’a na biegu jałowym, (co prawda silnik nie dogrzany, ledwo co zszedł ze ssania), ale w grupie 000 w okienku 4 tam gdzie jest dawka paliwa mam wartość ‘063’, to znaczy, że mam dawkę ok. 13 mg?
Jak to jest, że 1mg jest więcej od 5mg? Matematyka mówi co innego :shock:
Mam pytanie. Mam od niedawna [b4 1.9 tdi] na „Boschu”. Podłączyłem auto pod vagcom’a na biegu jałowym, (co prawda silnik nie dogrzany, ledwo co zszedł ze ssania), ale w grupie 000 w okienku 4 tam gdzie jest dawka paliwa mam wartość ‘063’, to znaczy, że mam dawkę ok. 13 mg?
Jak to jest, że 1mg jest więcej od 5mg? Matematyka mówi co innego :shock:
-
- Forum Audi 80
dzizes pisze:Jak to jest, że 1mg jest więcej od 5mg? Matematyka mówi co innego
A nie prosciej przyjać to do wiadomości ,niż wnikać jak to jest z matematycznego punktu widzenia :?: ...kazde 005 to 1 mg ,dawka w ori to ok.4,4 mg ,czyli 024 ,tam gdzie masz u siebie 063 ...przy takiej dawce jak masz ,to nie dosć że z odpalaniem pewnie są problemy ,to i jedzie że rowerem mozna go wyprzedzićdzizes pisze:Jak to jest, że 1mg jest więcej od 5mg? Matematyka mówi co innego
Dzięki
Aby to przestawić, to tylko poprzez przesuwanie górnej części pompy, czy tak?
Z odpalaniem to inna historia , założę nowy temat, bo chociaż szukałem rozwiązania to nie znalazłem takiego przypadku jak mój.
Co do jazdy szału ni ma, ale traktor wyprzedzę
Wie może ktoś jak ustawić dawkę rozruchową na „boschu”? w vagu próbowałem wpisać login 12233 i nie loguje.
Ostatnie pytanie, do czego służy ta śruba w pompie wtryskowej na środku pomiędzy wyjściami na wtryski?
Aby to przestawić, to tylko poprzez przesuwanie górnej części pompy, czy tak?
Z odpalaniem to inna historia , założę nowy temat, bo chociaż szukałem rozwiązania to nie znalazłem takiego przypadku jak mój.
Co do jazdy szału ni ma, ale traktor wyprzedzę
Wie może ktoś jak ustawić dawkę rozruchową na „boschu”? w vagu próbowałem wpisać login 12233 i nie loguje.
Ostatnie pytanie, do czego służy ta śruba w pompie wtryskowej na środku pomiędzy wyjściami na wtryski?
-
- Forum Audi 80
W "boschu" tylko tak 8-)dzizes pisze:Aby to przestawić, to tylko poprzez przesuwanie górnej części pompy, czy tak?
Słabo szukałeś ,nie ma czegoś takiego jak "indywidualne przypadki " przynajmniej dla mnie i w tym aucie :mrgreen: osobiście przerabiałem już wszystkie , przyczyny są zwykle te same i może być ich kilka U ciebie jest aż nadto oczywista <ok> kilkukrotnie mniejsz niż nomalnie dawka paliwa 063 ,czyli ponad 13mg :roll:dzizes pisze:Z odpalaniem to inna historia , założę nowy temat, bo chociaż szukałem rozwiązania to nie znalazłem takiego przypadku jak mój.
Zapomnij o takich cudach na "boschu " żadne adaptacje nie są tu dostępne ,a nawet jak są ,na nowszym osprzęcie ,to na pewno nic to nie pomoże ,bo nie to jest przyczyną złego odpalania .Ustaw normalną dawkę ok.020 i będzie palił jak nalezy ,bo przy kilkukrotnie zaniżonej dawce o wartości 060 ,nie moze ani palić ,ani jechać normalnie :roll:dzizes pisze:Wie może ktoś jak ustawić dawkę rozruchową na „boschu”? w vagu próbowałem wpisać login 12233 i nie loguje.