[b4 1z] Diesel Spulung LIQUI MOLY
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jacek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
[b4 1z] Diesel Spulung LIQUI MOLY
Witam,
czy uzywal ktos Diesel Spulung i moze sie podzielic wrazeniami?
pzdr
jas
czy uzywal ktos Diesel Spulung i moze sie podzielic wrazeniami?
pzdr
jas
Jeszcze nie używałem, ale jutro wlewam. Kumplom powlewałem do banzyniaków oleje Liqui Moly i nagle się szklanki powyciszały i w ogóle cuda się dzieją na tych olejach. Mówię to całkiem poważnie. Ewentualnie Motul. Te dwie firmy zwyczajnie deklasują wszystko inne. Tylko weź z pewnego źródła, nie z marketu.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
dzieki za odpowiedzi ale pytanie dotyczy preparatu do czyszczenia a nie oleju
wiec ponawiam pytanie, czy ktos z grupowiczow wlewal ten srodek aby wyczyscic wtryskiwacze, czy pompe? czy faktycznie widac bylo poprawe?
skoro ten preparat rozpuszcza odkladajace sie zanieczyszczenia z ropy, to czy nie rozpusci takze czegos w samym silniku i nie spowoduje rozczszelnienia wiekowego silnika?
pzdr
jas
wiec ponawiam pytanie, czy ktos z grupowiczow wlewal ten srodek aby wyczyscic wtryskiwacze, czy pompe? czy faktycznie widac bylo poprawe?
skoro ten preparat rozpuszcza odkladajace sie zanieczyszczenia z ropy, to czy nie rozpusci takze czegos w samym silniku i nie spowoduje rozczszelnienia wiekowego silnika?
pzdr
jas
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
te wszystki preparaty maja tylko chwilowe działanie i nie myśl ze jak coś takiego wlejesz to odrazu wszytko będzie pracowało jak nowe.ja kiedys wlłem taki cudowny specyfil do oleju i powiem że byłem naprawde zaskoczony jego działaniem.samochód chodził wyraźnie ciszej, lepiej zapalał. jednak to wszytko trwało przez jakieś 2 - 3 tys kilomertów.puźniej wszytko było jak dawniej.ten środek wlewało sie co 20 - 30 tys kilometrów a działa przez 2 tys wiec to jest wogóle bez sensu...
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
mialem nadzieje ze znajdzie sie ktos kto zaneguje Twoje wnioskihudy pisze:te wszystki preparaty maja tylko chwilowe działanie i nie myśl ze jak coś takiego wlejesz to odrazu wszytko będzie pracowało jak nowe.ja kiedys wlłem taki cudowny specyfil do oleju i powiem że byłem naprawde zaskoczony jego działaniem.samochód chodził wyraźnie ciszej, lepiej zapalał. jednak to wszytko trwało przez jakieś 2 - 3 tys kilomertów.puźniej wszytko było jak dawniej.ten środek wlewało sie co 20 - 30 tys kilometrów a działa przez 2 tys wiec to jest wogóle bez sensu...
jesli na wtryskach lub pompie zbiera sie jakis syf w dlugotrwalym procesie to agresywny specyfik rozpuszczajac go powinien imo naprawic sytuacje na dluzszy czas. Jestem ciekaw czy ktokolwiek zastosowal ten specyfik w celu wyczyszczenia nastawnika pompy lub wtryskiwaczy i czy specyfik sie sprawdzil. Nie chodzi mi o to aby silnik chodzil ciszej ...
zgodnie z tym co uslyszalem od jednego pompiarza Diesel Spulung LIQUI MOLY podpina sie pod wezyk zbiornika paliwa lub wlewa do nowego filtra paliwa. silnik pracuje przez ok pol godziny tylko na tym plynie. to nie jest zaden uzdatniacz do wlewania do zbiornika paliwa ...
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
jas73 są różne preparaty tej firmy www.liqui-moly.pl
hudy to Ty zmieniasz olej co 20-30 tyś kilometrów :?: :shock:
Jakzmieniasz częściej to jak specyfik ma działać ,gdy go wywalisz razem z olejem :?:
Oj coś się gubisz.
hudy to Ty zmieniasz olej co 20-30 tyś kilometrów :?: :shock:
Jakzmieniasz częściej to jak specyfik ma działać ,gdy go wywalisz razem z olejem :?:
Oj coś się gubisz.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
pytanie dotyczy konkretnie diesel spulung, ten preparat polecil mi pompiarz.RaKo pisze:jas73 są różne preparaty tej firmy www.liqui-moly.pl
...
na stronie liqui pisza ze mozna go dodawac do paliwa, jednak gosc od pomp wyraznie zastrzegl, ze w moim przypadku trzeba go wlac do nowego filtra paliwa lub zasilic silnik plynem z tej puszki az sie skonczy i taka operacja ma przyniesc skutek, tj rozpuscic syf w nastawniku ... no coz widze ze nikt z forumowiczow nie probowal tej metody ... chyba bede pierwszy
dzieki za zainteresowanie tematem
pzdr
jas
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
olej wymieniam średnio po 10tys no moze po 12tys a jesli chodzi o ten specyfik to pisało zeby go nie używać częściej niz co 20 - 30 tys kilomtrów.jego działanie miało polegac na tym ze gdy olej spływa na dół silnika gdy zgasimy samochód to wtedy ten cudowny srodek pozostaje na sciankach silnika.i przy wymianie oleju zawsze jakas czesc tego spacyfiku zostaje w silniku.no i obklejał sie na sciankach silnika ale przez 2 tys kilomertów :mrgreen:RaKo pisze: hudy to Ty zmieniasz olej co 20-30 tyś kilometrów :?: :shock:
Oj coś się gubisz.