[80 1.9 TDI 1z] dymi na czarno
-
- Forum Audi 80
Cieżko mi sie określic czy moj diesel ma taka moc i przyspieszenie jak powinien bo to moj pierwszy diesel. Szwagier ma VW golfa III GT tez 90KM i duzo lepiej mu sie zbiera i to przy mniejszym wcisnieciu pedału gazu. Mi sie troche zbiera troche "mułowato" , dopiero przy wyzszych obrotach dobrze sie zbiera ale przy tym puszcza tez czarnego "smoka". Najgorzej jest z przyspieszeniem jadac pod gorke lub z osobami z tyłu na "pokładzie". Wasze audi tez podobnie maja? Jesli nie to od czego zacząc sprawdzanie?
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Kolega miał Golfa III 1.9TDI 90KM i bardzo ładnie mu chodził. A to ze względu na masę, Golf jest o wiele lżejszy od Audi 80 B4.Szwagier ma VW golfa III GT tez 90KM i duzo lepiej mu sie zbiera i to przy mniejszym wcisnieciu pedału gazu. Mi sie troche zbiera troche "mułowato" , dopiero przy wyzszych obrotach dobrze
A to, że do wyższych obrotów ładnie ciągnie to właśnie moment obrotowy.
-
- Forum Audi 80
No tak, waga tez sie liczy i golf jest lzejszy, ale ten golf w porównaniu do innych duzo lepiej sie zbiera. Moze ma jakis hipowany silnik czy cos a nawet nie wie No ale mowmy o audi - oczywiscie moment obrotowy tez istotny no i zalaczanie sie turbo ( u mnie ok 2 000 obrotów). Tylko jak mu deptam pod górke i ma obroty a budziku 100km/h to ciezko go rozbujac zeby 5 wrzucic. Tak jakby mu brakuje a powinien chyba isc jeszcze.