[1.9TDI 1Z] Dymi.
[1.9TDI 1Z] Dymi.
Witam, mam takie zapytanko, bałem się tankować na stacjach przy marketach a konkretnie przy tym jednym Auchan, ale cena 2,99 za litr to faktycznie robi wrażenie, ale no i to właśnie ale: obserwowałem klientów jakimi podjeżdrzają autkami i mało tego widziałem kilka razy autocysterny z Orlenu i postanowiłem i ja tam zatankować.
Okazało się że prawie wszystko jest ok, ale jednak autko troche więcej dymi niż np. na altimejt disel, no i może jakby deczko jest słabszy.
Po za tym dymieniem jakoś skutków ubocznych nie widać, prędkość próbowałem to 170 poszła, ale rura z tyłu wygląda dość nie ciekawie tz. jest czarna i widać nawet jakby czrną sadzę która osadzona jest przy wylocie z rury.
Co Panowie na to, pozdrawiam.
Okazało się że prawie wszystko jest ok, ale jednak autko troche więcej dymi niż np. na altimejt disel, no i może jakby deczko jest słabszy.
Po za tym dymieniem jakoś skutków ubocznych nie widać, prędkość próbowałem to 170 poszła, ale rura z tyłu wygląda dość nie ciekawie tz. jest czarna i widać nawet jakby czrną sadzę która osadzona jest przy wylocie z rury.
Co Panowie na to, pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2009, 20:43 przez fx65, łącznie zmieniany 1 raz.
bez dymu nie ma ognia
ogólnie lej gdzie taniej bo w polsce to i tak wszedzie syf nie lej tylko redbulla
mialem ostatno gosci co jezdzil na opale to cala pompa czerwona w środku byla :lol: taki osad jak rdza
a co do bioestru to ja jezdzilem pare razy i oprócz zapachy frytek wszystko bylo ok w zimie nie jezdzilem wiec co do odpalania nie powiem ale moze ciężej palic bo jest gesty
cieszmy sie ze paliwo tanie i nie szukajmy niepotrzebnych oszczednosci bo 10gr na L nikogo nie zrobi milionerem
ogólnie lej gdzie taniej bo w polsce to i tak wszedzie syf nie lej tylko redbulla
mialem ostatno gosci co jezdzil na opale to cala pompa czerwona w środku byla :lol: taki osad jak rdza
a co do bioestru to ja jezdzilem pare razy i oprócz zapachy frytek wszystko bylo ok w zimie nie jezdzilem wiec co do odpalania nie powiem ale moze ciężej palic bo jest gesty
cieszmy sie ze paliwo tanie i nie szukajmy niepotrzebnych oszczednosci bo 10gr na L nikogo nie zrobi milionerem
co z tego ze rozbierales, a widziales z czego lał gostek OO :?: skad lal :?: jezdziles kiedy kolwiek na OO :?:hct pisze:a rozbierales pompe po jezdzie na opale ? ja rozbieralem to wiem jak to wyglada
[ Dodano: 2009-01-15, 13:58 ]
jestem za :mrgreen: a wypowiadac sie powinni ludzi na temat OO ktorzy jezdza na tym a nie ktorzy slysza tylko o OO ze jest beUKI_XX pisze:z redbullem to nie do końca jest tak jak piszesz, jak tankujesz syf to tak samo jakbyś nalał trefnej ropy a z dobrej stacji redbull jest nawet lepszy niż popularny ON <ok>
mogę do tego dodać, że na OO może puścić "czarnego dymka" ale z racji tego, że to paliwo ma trochę inny skład a przy tym nieznacznie większą gęstość co daje większą masę przy tej samej objętości a większa masa paliwa to więcej mocy i nieznaczny spadek współczynnika lambda co może powodować w niektórych przypadkach niecałkowite spalanie a więc "czarny dymek" <ok>
a co do pompy to są ludzie co zrobili na tym paliwie ponad 0,5mln km i nie widzieli pompy wtryskowej poza silnikiem
także raczej napewno padnie silnik na ON niewiadomego pochodzenia niż na OO z dobrego źródła <ok>
a co do pompy to są ludzie co zrobili na tym paliwie ponad 0,5mln km i nie widzieli pompy wtryskowej poza silnikiem
także raczej napewno padnie silnik na ON niewiadomego pochodzenia niż na OO z dobrego źródła <ok>
zgadzam sie z toba w 100%UKI_XX pisze:mogę do tego dodać, że na OO może puścić "czarnego dymka" ale z racji tego, że to paliwo ma trochę inny skład a przy tym nieznacznie większą gęstość co daje większą masę przy tej samej objętości a większa masa paliwa to więcej mocy i nieznaczny spadek współczynnika lambda co może powodować w niektórych przypadkach niecałkowite spalanie a więc "czarny dymek" <ok>