Witam.
Ostatnio mam problem z moją Audicą, gdyż nie chce sie zbierać do jazdy. jedynie wtedy jak docisne pedał gazu do spodu to wtedy troche czuć te 90 koni ale i tak marnie. nie wiem co się dzieje
Prosze o podpowiedzi.
[80 b4 1.9TDI]Dziwny pedał gazu
[80 b4 1.9TDI]Dziwny pedał gazu
Ostatnio zmieniony 13 mar 2007, 17:33 przez jaca_1986, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Napisz coś więcej, bo ciężko powiedzieć co to może być z tego kródkiego opisu. Przyczyn pewnie może dużo. A masz pęcherzyki powietrza w przewodzie paliwa?? Bo moja też dzisiaj nie chciała iśc, no ale tu akurat znam przyczyne. Mało paliwa i zaciągał dużo powietrza, ale jak masz nieszczelny układ paliwowy to też tak mogłoby sie dziać. Może też byc turbina, albo nie działa albo działa słabo. Napisz coś wiecej.
Może być wiele przyczyn..Sprawdz i wymień filtr powietrza i paliwa, sprawdz przewody do tubiny i czy nie ma jakiejś nieszcelnosci, dolot moze zdało by się przeczyścić, przepływka może być zasyfiona wyciąg ją i spryskaj jakimś elektrosolem drucik( tzw. gorący drut), gdyż czesto się brudzi i silnik dostaje błedne dane.
Moze siię również zacinać cięgno na ośce przy turbie, ktore steruje dopływem powietrza. Mogą być jakieś błędy w układzie to podjedz do dobrego diagnosty.
Pozdrawiam
Moze siię również zacinać cięgno na ośce przy turbie, ktore steruje dopływem powietrza. Mogą być jakieś błędy w układzie to podjedz do dobrego diagnosty.
Pozdrawiam
Czy mógłbyś mi mniej więcej wytłumaczyć któro to jest przebływka?? Chodzi Ci może o przepływomierz powietrza na filtrze??? kostke sprawdzałem. Filtr powetrza i paliwa też zmieniałem na nowy. A coś przy pedale gazu nie?? Bo w moim aucie nie ma linli od gazu do pompy. Moze tam coś nie łączy. Nie wiem ?!
Przepływomierz jest to czujnik dopływu powietrza do turbiny, i znajduje się przy filtrze, trzeba odpiąć kostke i wyciągnąć go żeby można było wizualnie sprawdzić w jakim jest stanie.
Tak wygląda razem z obudową.
http://moto.allegro.pl/item174237138_au ... mierz.html
Linki gazu w twoim aucie nie znajdziesz, jest tzw. potencjometr gazu. Należy do układu elektronicznego sterowania gazu. Najlepiej podjedz do dobrego diagnosty, podepnie komp.i sprawdzi.Może być też jakis bład w układzie od niepoprawnie dziłającego któregoś czujnika, powinno to wykazać.
Pozdrawiam
Tak wygląda razem z obudową.
http://moto.allegro.pl/item174237138_au ... mierz.html
Linki gazu w twoim aucie nie znajdziesz, jest tzw. potencjometr gazu. Należy do układu elektronicznego sterowania gazu. Najlepiej podjedz do dobrego diagnosty, podepnie komp.i sprawdzi.Może być też jakis bład w układzie od niepoprawnie dziłającego któregoś czujnika, powinno to wykazać.
Pozdrawiam