[1.9TDI 1Z] Filtr Paliwa
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
zupens pisze:ciekawe co to za filtr jak kosztuje 20zł bo nawet szajs Topran kosztuje 50zł coś to niemożliwe że za filtr paliwa płacisz 20zł chyba że masz rabat 80% :lol:Niki20 pisze:zupens, znowu będziesz filtr wymieniał?? :roll:
Jak to mówi mój teść który 40 lat dieslem jeżdzi- "nie ważne kiedy filtr wymieniany, jak przyjdzie 1 listopad to trzeba go zmienić żeby w zimę spokój był " cena filtra 20 zł wiec nie takie kosmiczne pieniadze. Musle że można sobie pozwolić na trochę szaleństwa
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Możliwe gibaj, zobacz jaki tani chinolek <ok> http://allegro.pl/filtr-paliwa-diessel- ... 31027.html miałem takie coś w ręku ,normalnie wkład w środku z jakiejś legninygibaj pisze:ciekawe co to za filtr jak kosztuje 20zł bo nawet szajs Topran kosztuje 50zł coś to niemożliwe że za filtr paliwa płacisz 20zł
Panowie wiem ze za 20 zl to nie ma co od filtra wymagać ale ja takie filtry kupuje w auto land. gdy ostatnio go kupowałem to spytalem sie czy nie ma czegos innego to sprzedawca powiedzial ze najcześciej filtrony sie sprzedaja i nikt na nie nie narzeka. no ale zmotywowaliście mnie, na zime zamawiam knechta i ma być
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
coś ode mnie ja też jestem za częstą wymianą filtra paliowa i za manna płace 16 zł, dla czego tak tanio po pierwsze ze to cena hurtowa w detalu z 20 może 22 po drugie nie kupuje filtra takiego jak zaleca producent posłużę się nr filtrona pp850 tylko filtr znów nr filtrona pp837. Nie stety jeśli ktoś ma czujnik w filtrze pp 837 nie podejdzie, inny gwint na dole filtra nie da się czujnika wkręcić, tak ze cena 20 pln za filtr nie jest w cale fikcją sprzedawca po prostu wie co zaproponować klientom, odpowiednik pp837 z manna czy hengst boscha kosztuje 20-25 pln.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ja wymieniam zazwyczaj na manna i płace za niego coś niecałe 40zł... a co do filtra to możną też wymienić na inny chyba z golfa 3 gdzie nie ma górnego dekielka i wtedy nie ma ani problemu z nieszczelnością od góry ani od dołu bo czujnika tez chyba tam nie ma.wszystko jest zabudowane... coś podobnego do tego: http://allegro.pl/filtr-paliwa-skoda-su ... 95284.html
filtr od golfa 3 można oczywiście zamontować z tym że trzeba dokupić plastikowy podgrzewacz z zawleczką i jest jeszcze jedna sprawa, w oryginalnym filtrze przewod idący z baku jest w tym samym położeniu co zasilający idący do pompy. w Filtrze od golfa jest on w pozycji odwróconej o 180 stopni. Problem jest oczywiście do rozwiązania. ma ktoś może zdjęcie audi z filtrem od golfa???