Witam.
Mam pytanie czy w przewodzie aluminiowym, który przykreca sie do górnej części wtrysku, a głównie w tej nakrętce jest jakaś uszczelka? Mianowicie cieknie mi z jednego z wtrysków... odkrecałem przytykałem dokręcałem i jednak dalej cieknie, Kolega Vision też tak robił z 2-3 razy, nawet lekko podgioł aby lepiej przylegał ale nadal jest mokro... Jak mam to przykręcić - na zimny silniku czy lepiej na ciepłym aby wkońcu przylegało tak aby nie ciekło?
Będe wdzięczny z apomoc bo zacyzna mnie to denerwować ze cieknie ropa, mokro jest i jak jest gorący silnik to boje sie , że sie wokncu zapali albo inna tragedia sie stanie...
[ B4 1.9 1z ] Górna częśc wtrysku - przewód aluminiowy
witam..myślę że jeżeli już.. to dokręcać tylko na zimnym silniku...ale to prawdopodobnie nie pomoże ,dlatego że końcówka przewodu jest już tak zdeformowana że pomoże tylko wymiana na nowy lub inny ....stary ale dobry np taki....http://moto.allegro.pl/przewody-paliwow ... 06601.html
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2010, 20:20 przez januszbin, łącznie zmieniany 1 raz.
nie, tym sposobem możesz uszkodzić wtryskiwacz i narobić sobie większego kłopotu, już lepiej byłoby wyciąć z cienkiej folii miedzianej podkładkę, nałożyć na końcówkę przewodu i dobrze dokręcić
silikon nie dość, że nie zastygnie to może dostać się do wtrysku a i tak tam gdzie jest dziurka to go wypchnie bo ciśnienie jakie tam panuje jest rzędu kilkuset atm (wtryski są 190/300atm, a ciśnienie po dodaniu gazu jest grubo ponad 400atm)
silikon nie dość, że nie zastygnie to może dostać się do wtrysku a i tak tam gdzie jest dziurka to go wypchnie bo ciśnienie jakie tam panuje jest rzędu kilkuset atm (wtryski są 190/300atm, a ciśnienie po dodaniu gazu jest grubo ponad 400atm)