[1z b4]Grający zawór a chip
[1z b4]Grający zawór a chip
Na drugim cylindrze licząc od przodu gra mi zawór lub ewentualnie popychacz. Ogólnie zrobiłem już ponad 40tys jeżdze z tym od momentu zakupu i nic się nie dzieje. Zużycie oleju w normie autko praktycznie bezawaryjne i zrywne. I tu mam pytanie czy wymiana wtrysków na afn + chip nie pogorszyłaby nagle stanu silnika??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Na moje oko chips do hydrauliki nie ma za dużo (poza smarowaniem turbo bo wtedy więcej musi dmuchać).
Zdejmij pokrywę zaworów, ustaw krzywki na drugim cylindrze do góry i sprawdź czy szklanka nie pozostaje na dole. Ewentualnie czy się da łatwo wcisnąć palcami popychacz. Jeżeli tak (a tak obstawiam że będzie) komplet do wymiany.
Póki co śmiało możesz chipsować. Chips nie jest zły tylko póki co używaj go z głową aż ogarniesz szklanki. <ok>
Zdejmij pokrywę zaworów, ustaw krzywki na drugim cylindrze do góry i sprawdź czy szklanka nie pozostaje na dole. Ewentualnie czy się da łatwo wcisnąć palcami popychacz. Jeżeli tak (a tak obstawiam że będzie) komplet do wymiany.
Póki co śmiało możesz chipsować. Chips nie jest zły tylko póki co używaj go z głową aż ogarniesz szklanki. <ok>