[B4 1.9TDI 1Z] identyfikacja wtyczek wiązki silnika
[B4 1.9TDI 1Z] identyfikacja wtyczek wiązki silnika
witam
mój ojciec wziął się za zamianę elementów bosch na pierburg. jest mały problem a mianowicie jak podłaczyć zaznaczone kable do komputera( do tego do ktorego podłacza sie kabel diagnostyczny) i jaki czujnik pasuje do tej wtyczki ktora zaznaczona jest w drugim kółku. ojciec twierdzi ze to czujnik temperatury ale z tego co widze nie ma takiego czujnika(przegladalem allegro) dzięki za pomoc
http://imageshack.us/photo/my-images/21 ... 02342.jpg/
pozdrawiam
adam
p.s nie piszcie komentarzy w stylu po co sie za to zabierasz jak nie wiesz o co chodzi. prosze o konkretne odpowiedzi bo smiac mi sie chce jak ktos ma jakies pojecie i chce sie douczyc a wiekszosc jedzie takimi tekstami.
mój ojciec wziął się za zamianę elementów bosch na pierburg. jest mały problem a mianowicie jak podłaczyć zaznaczone kable do komputera( do tego do ktorego podłacza sie kabel diagnostyczny) i jaki czujnik pasuje do tej wtyczki ktora zaznaczona jest w drugim kółku. ojciec twierdzi ze to czujnik temperatury ale z tego co widze nie ma takiego czujnika(przegladalem allegro) dzięki za pomoc
http://imageshack.us/photo/my-images/21 ... 02342.jpg/
pozdrawiam
adam
p.s nie piszcie komentarzy w stylu po co sie za to zabierasz jak nie wiesz o co chodzi. prosze o konkretne odpowiedzi bo smiac mi sie chce jak ktos ma jakies pojecie i chce sie douczyc a wiekszosc jedzie takimi tekstami.
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
https://audi80.pl/19tdi-1z-podgrzewa ... cz+p%B3ynu
Wszystko w temacie powyżej
Wszystko w temacie powyżej
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
U ciebie go po prostu nie ma ,nie wszystkie wersje na pierburgu miały podgrzewacz ,a modele na przepływce boscha raczej wogóle nie miały Widzę że zdecydowałeś się na przełożenie całej wiązki elektrycznej ,co jest najbardziej pracochłonną opcją ,oczywiście życzę szybkiego i bezproblemowego odpaleniaadam18gce pisze:Gdzie znajduje się ten podgrzewacz płynu ?
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
Nie doczytałem, że to problemy po przekładkowe ;p
Jeżeli nie było klimy, to wystarczy odciąć tę kostkę na 6 pinów i podczepić kolorami tę na 3 piny ze starej instalacji Resztę przewodów zaizolować i zostawić- może kiedyś się przydadzą w razie montażu klimatyzacji
A tak wygląda ten czujnik- ceny są kosmiczne w razie czego :evil:
Jeżeli nie było klimy, to wystarczy odciąć tę kostkę na 6 pinów i podczepić kolorami tę na 3 piny ze starej instalacji Resztę przewodów zaizolować i zostawić- może kiedyś się przydadzą w razie montażu klimatyzacji
A tak wygląda ten czujnik- ceny są kosmiczne w razie czego :evil:
jakie 3 :?: N75 jest taki sam w boschu i pierburgu, nie ma N75 z wtyczką na 3 piny :!: chyba pomieszało Ci się z map sensorem, on jest na 3 piny a w pierburgu bez rozkręcania kompa go nie znajdziesz <ok>adam18gce pisze:Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie N75. Wtyczka od nowej wiązki ma 2 wejscia a stara miała 3. Jak to przerobić żeby pasowało?