Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4 1Z] jak podnieść obroty silnika

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 23 sty 2015, 17:28

Tomcionerwus pisze:tak wiec mozna podniesc wolne obroty na 1000obr/min czy nie????
NIE .Na ''boschu " nie ma takiej opcji żeby cokolwiek zmienić ...na "pierburgu " zresztą też do 1 tys nie podniesiesz ...w audi 880 max ,w vw 945

Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: tomek
Nadwozie: Avant

Post autor: Tomcionerwus » 24 sty 2015, 11:44

MUNIOR pisze:
Tomcionerwus pisze:tak wiec mozna podniesc wolne obroty na 1000obr/min czy nie????
NIE .Na ''boschu " nie ma takiej opcji żeby cokolwiek zmienić ...na "pierburgu " zresztą też do 1 tys nie podniesiesz ...w audi 880 max ,w vw 945

ja mam na"pierburgu " elektronike. to jak mozna do 1000obr/min...

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 24 sty 2015, 16:10

Tomcionerwus, czy ty musisz napisać 20 postów by zrozumieć to co ktoś ci napisał już dawno :!:
MUNIOR pisze:na "pierburgu " zresztą też do 1 tys nie podniesiesz ...w audi 880 max
MUNIOR pisze:
Tomcionerwus pisze:jak wysoko mozna podniesc wolne obroty..
Jak nowszy osprzet ,to w adaptacjach można max 900obr ...jak staruszek "bosch",to niestety brak mozliwosci zmiany obrotow ,i czegokolwiek innego :-/
MUNIOR pisze:...tysiac obr. nie ustawisz na żadnym sterowniku ,ale 945 można ustawić w sterownikach z vw
nawet dziecko by zrozumiało.

Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomcionerwus » 24 sty 2015, 16:34

rozumiem ale to teraz wychodzi ze musze jakos to wytrzymywac te wolne obroty 920obr/min. bo troche jest to wkurzajace bo jakies niepodokrecane plastiki i zaraz dostaje wibracji i sie stlucze...

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz

Post autor: MUNIOR » 24 sty 2015, 17:24

PieterB pisze:Tomcionerwus, czy ty musisz napisać 20 postów by zrozumieć to co ktoś ci napisał już dawno :!:
Widzę że nie tylko mnie ręce opadają ;-) na Twój cięzki przypadek :roll:
Tomcionerwus pisze:ale to teraz wychodzi ze musze jakos to wytrzymywac te wolne obroty 920obr/min. bo troche jest to wkurzajace bo jakies niepodokrecane plastiki i zaraz dostaje wibracji i sie stlucze...
przelewasz z pustego w prózne ...pisze o obrotach ,że się nie da ...jak groch o scianę :roll: założyłeś nowe poduszki ,które jak powszechnie wiadomo ,do niczego się nie nadają i powodują masakryczne wibracje ...lament że wibracje ....więc zamiast jak piszą ci wszyscy , wymienić na ori ...to nie ...bo nie idzie kupić ...więc uparłeś się żeby podnieść obroty ,do niemożliwej do uzyskania wartości ...No ręce opadają :roll: Poduszki ori idzie kupić bez problemu ,wystarczy chcieć i się trochę rozejrzeć ,jak nie na miejscu ,to na znanym portalu aukcyjnym, ori poduszek za 50zł kilka stron...wystarczy zadzwonić ,zapytać o stan,umówić się że jak by coś z nimi było nie tak to odsyłamy ...ale nie ...po co ...lepiej przelewać z pustego w próżne i pisać wkółko to samo :roll: może jakimś cudownym sposobem da się zwiększyć obroty do tysiaca ,mimo że mi piszą że się nie da , bo przecież wymiana poduszek na ori ,to rzecz nie do zrobienia :roll:

Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomcionerwus » 24 sty 2015, 22:38

wymieniłem jedno i jest mnie j wybracji.... ale teraz to musze zrobic zawiasy w drzwiach i plastiki poprzykrecac.... wtedy bede juz coraz bedziej spokojny o te wibracje....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl