Leje to samo i jest git... Niektórzy twierdzą że mineral jest gęstszy niż 10w40 więc jak to się wypowiadają silnik jest bardziej uszczelniony... ale nie pomyślą jaki ten olej jest przy rozgrzanym silniku... jedna zupa... Jak silnik jest w dobrej kondycji to spokojnie można przejsc na półsyntetyk... Na tym forum są osoby co chyba nawet na pełny syntetyk przeszli...SILVESTR16 pisze:półsyntetyk 10w40 castrol magnatec - super! juz 3 razy zmieniałem i wynki super. utrzymuje turbinkę w super kondyzji
[1.9TDI 1Z] Jaki olej do TDIka.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
tylko czy taka "sprawna" turbina długo będzie sprawna?? lepiej oddać do regeneracji i przynajmniej masz gwarancję że będzie działać... koszt regeneracji jest różny ale mniej więcej od 600zł zaczynają się ceny a koszt używki to 400zł i więcej więc nie wiem czy to opłacaly interes z tymi używkami...Niki20 pisze:ja wiem czy takiej kosztownej... :roll: Ja oddawałem do regeneracji i narazie nie narzekam :mrgreen:UKI_XX pisze:a zamiast kosztownej regeneracji lepiej kupić sprawną turbinkę np. z anglika, wychodzi taniej i to za oryginał
siemka
od jakiegos czasu śledze wasze wypowiedzi i przedwczoraj wlałem 10w/40.
I powiem wam że zauważyłem zdecydowanie różnice.Wczesniej lałem minerała i zrobiłem jakies 100tyś.Rano popychacze stukały,silnik głośno pracował i jak tu niektórzy piszą kontrolka oleju gasła bardzo pużno.Po zalaniu Esso niewiem czy dobry ale półsyntetyk wszystkie te obiawy znikneły.Wczoraj zrobiłem trase do warszawy(900km)niewzioł ani grama oleju,wcześniej musiałbym już wlac jakieś 2-3 setki.
Jestem zdziwiony ale bardzo zadowolony
od jakiegos czasu śledze wasze wypowiedzi i przedwczoraj wlałem 10w/40.
I powiem wam że zauważyłem zdecydowanie różnice.Wczesniej lałem minerała i zrobiłem jakies 100tyś.Rano popychacze stukały,silnik głośno pracował i jak tu niektórzy piszą kontrolka oleju gasła bardzo pużno.Po zalaniu Esso niewiem czy dobry ale półsyntetyk wszystkie te obiawy znikneły.Wczoraj zrobiłem trase do warszawy(900km)niewzioł ani grama oleju,wcześniej musiałbym już wlac jakieś 2-3 setki.
Jestem zdziwiony ale bardzo zadowolony
-
- Forum Audi 80