Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1Z 1.9 TDI B4] jaki olej ELF czy Vavoline??? komentarze

TDI80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: TDI80 » 07 cze 2010, 17:20

Mati910807 pisze:Spoko Tylko ja wlasnie nie wiem jakim byl zalany wczesniej
Przy przebiegu 300tys wątpie żeby ktos uzywał syntetyka, wiec najbezpieczniej zalac polsyntetykiem, to zarowno po mineralnym jak i syntetyku nie zaszkodzi.
Polecam oczywiscie Valvoline Max Live Diesel 10W40, dobry i sprawdzony olej od 3 lat go uzywam, polecany wlasnie do silnikow z wiekszym przebiegiem powyzej 100tys km.
Tez nie wiedzielem jaki mialem u siebie jak kupowalem, prawdopodobnie byl to mineralny castrol, zmienilem na polsyntetyk, o ktorym pisalem wyzej i bardzo ladnie silniczek chodzi, jakby ciszej nawet i rowniej. Oleju tez nie bierze wiecej, moze ze 200ml to cala dolewka w ciagu roku, wiec polecam.

Pozdrawiam

ps. ja placilem za banke 5l jakies 130zl tego Valvoline Max Life Diesel 10W40, wersja zwykla tylko Max Life mozna jakies 30-40zl taniej, ale ja wybral bym drozsza Diesel

[ Dodano: 2010-06-07, 17:29 ]
daniel20 pisze:Dziękuje koledzy za pomoc. Kupie Valvoline. Ktoś tam pytał o cene. bede miał 30 litrów za 360zł no ale to cena dla mnie tylko :) pozdrawiam daniel1340
Jaki pazerny "tylko dla mnie powiada" :) Szkoda, ze sie nie skontaktowalismy wczesniej, to moze odciażyl bym Cie z 5litrow tego oleju, po przystepnie niskiej cenie, ciekawe czy Ci jeszcze zostalo z tej 30tki cos i czy nadal masz mozliwosci kupowania w takich cenach oleju :)
Ale swoja drogą, to niezle Ci bierze oleju silniczek, jak musisz 30l rocznie zalewac :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl