[1.9TDI 1Z] Kontrolka oleju.
[1.9TDI 1Z] Kontrolka oleju.
Witam
Czy mógłby mi ktos powiedziec po jakim czasie powinna gasnąc kontrolka od oleju na zimnym silniku ?U mnie gasnie po ok 3s a jak rozgrzanysilnik to momentalnie.Olej castrol magnatec 10w40 filtron op525/1.wiem ze sa posty na ten temat ale niestety nie znalazlem nic na temat czasu swiecenia kontrolki.
Dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Czy mógłby mi ktos powiedziec po jakim czasie powinna gasnąc kontrolka od oleju na zimnym silniku ?U mnie gasnie po ok 3s a jak rozgrzanysilnik to momentalnie.Olej castrol magnatec 10w40 filtron op525/1.wiem ze sa posty na ten temat ale niestety nie znalazlem nic na temat czasu swiecenia kontrolki.
Dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, 19:46 przez tomas_str, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Przed wymiana czego? Bo tak teraz podsunołeś mi mysl ze jesli wymieniałeś olej i filtr to moze masz zły filt oleju ktory nie trzyma cisnienia odpowiednio i z tad również mogło wydłuzyc sie swiecenie kontrolki na zimnym silnku.... równiez jesli jest tak jak myśle to moga stukac Ci na zimnym motorze z rana popychacze wtedy bedize wiadomo ze to napewno wina filtra - który jest bez zaworu. Narazie nie masz czym zupełnie sie przejmowac, jesli nie dzieje sie nic co opisałem zapomnij wogóle o temacie <ok>tomas_str pisze:dzieki,bo wydawalo mi sie ze przed wymiana szybciej gasla ale skoro mowisz ze nic sie nie dzieje to spoko
nie ma nad czym narazie panikować popychache mogą zagrać z innych powodów u mnie w poprzednim samochodzie czasem było słychać w zimie nawet po przejechaniu 20 km ale to inna bajka. Co do filtra to w sumie niewiem co za róznica mówi sie że mann ma lepsze ja osobiście mam filtron i zero jakiś objawów itp.
kontrolka oleju
Pytałem kilku mechaników to kazdy mi powiedział ze kontrolka to do ok 5s to powinna swiecic .Za miesiac zmienei filtr na manna i olej na inny bo ten kupilem na allegro (castrol magnatec 10w40)i moze jest kiepskiej jakosci;/chociaz wyglada na oryginał.A teraz to chyba GM zaleje i napisze czy jest jakas zmiana :-> .pozdrawiam