[1.9 TDI 1z] Migajace kontrolki dwie na raz.
[1.9 TDI 1z] Migajace kontrolki dwie na raz.
Witam wiem ze byl juz poruszany ten temat ale mam co do niego jeszcze kilka pytan wiec zalozylem nowy (swierzy). Wiec tak mrogaja mi 2 kontrolki od temperatury i wykrzyknik, przez caly czas. Zaczalem szukac po forum co to moze byc i wiec tak:
1.Czujniki wszystkich masci mogace powodowac to ze kontrolki mrogaja probowalem odlaczac i nic to nie dalo
2.Termostat wymienilem i nic
3.Diagnostyka komputerowa wykonana przy okazji uszczelniania pompy i nic nie wykazalo zadnych bledow
To ja juz sam nie wiec co to moze byc. Jeszcze zastanawim sie nad jedna rzecza taka ze ostatnio zmienialem oswietlenie w zegarach i tablice.Ale to oswietlenie calkiem nowe dalem na diodach. Moze cos przez przypadek naruszylem i teraz masuje i miga. No ale ta czesc z tymi kontrolkami nie rozbieralem: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b9e ... 82287.html
Jak na zdjeciu to te dwie diody mrogaja caly czas. Pomozcie bo boje sie o swoj samochodzik.
1.Czujniki wszystkich masci mogace powodowac to ze kontrolki mrogaja probowalem odlaczac i nic to nie dalo
2.Termostat wymienilem i nic
3.Diagnostyka komputerowa wykonana przy okazji uszczelniania pompy i nic nie wykazalo zadnych bledow
To ja juz sam nie wiec co to moze byc. Jeszcze zastanawim sie nad jedna rzecza taka ze ostatnio zmienialem oswietlenie w zegarach i tablice.Ale to oswietlenie calkiem nowe dalem na diodach. Moze cos przez przypadek naruszylem i teraz masuje i miga. No ale ta czesc z tymi kontrolkami nie rozbieralem: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b9e ... 82287.html
Jak na zdjeciu to te dwie diody mrogaja caly czas. Pomozcie bo boje sie o swoj samochodzik.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2010, 14:40 przez skulk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
alternator na tym samym pasku napedza inne urzadzenia, jesli np jest luzny pasek lub go brak tez sa takie objawy, pare lat temu mialem wlasnie taki przypadek, rozsypal sie wczasie jazdy napinacz paska rowkowego a co dalej za tym idzie inne nie byly napedzane i w liczniku zaczely prawie wszystkie lampki migac na czerwonoskulk pisze:Moze ktos wiecej cos wie na temat lacznosci alternatora z kontrolkami
Taki przypadek jak twoj mialem rok temu. Napinacz wymienilem i bylo ok az do teraz.Szara80tkaTdi pisze:alternator na tym samym pasku napedza inne urzadzenia, jesli np jest luzny pasek lub go brak tez sa takie objawy, pare lat temu mialem wlasnie taki przypadek, rozsypal sie wczasie jazdy napinacz paska rowkowego a co dalej za tym idzie inne nie byly napedzane i w liczniku zaczely prawie wszystkie lampki migac na czerwonoskulk pisze:Moze ktos wiecej cos wie na temat lacznosci alternatora z kontrolkami
[ Dodano: 2010-12-09, 19:40 ]
Wiec tak wymienilem regulator i nic to nie dalo dalej mrogaja. Jakies propozycje?
mialem dzisiaj ten sam problem sprawdz wsówke od alternatora, regulator napiecia, pasek czy nie jest za luzny lub wytarty, ile alternator nadaje napiecia, napinacz...
moim objawem było całkowicie połamana rolka od napinacza a 2 łozyska rozlecialy sie w drobny mak... koszt naprawy jesli chodzi o rolke to 60zł + 55zł nowy pasek bosha lub contitecha
moim objawem było całkowicie połamana rolka od napinacza a 2 łozyska rozlecialy sie w drobny mak... koszt naprawy jesli chodzi o rolke to 60zł + 55zł nowy pasek bosha lub contitecha