[1Z] mocowanie silnika
[1Z] mocowanie silnika
dzis wyciągnąłem poduszkę pod turbo bo miałem mrowienie na kierownicy.pod silnikiem był podnosnik-oczywiście w odpowiednim miejscu,z drugiej poduszki odkręciłem śrubę,odkręciłem odbijak z przodu.A mówię do znajomego weź zapal zobaczmy jak chodzi bez poduchy.no i drgania lekkie były,zgasiliśmy.Wchodzę w kanał a opadł podnośnik-silnik nie stał na nim,lezał tylko na poduszce od kierowcy i dlaczego choćby troszkę nie opadł?Bo co wystarczą mu poduchy od skrzyni? Pytam co mogło go tam trzymać.Choć mam obawę że nie dobrze leży silnik na tej poduszce,jakby o coś się opierał i teraz najlepsze poduszka pod turbo ledwo wyszło z otworu.Spisałem numery podpór.Ta od kierowcy lewa zgadza sie wg. Etki 8A0 199 307C(otwór na śrubę jest duży),Prawa jest 8A0 199 308D(ma bardzo mały otwór ledwo śruba przejdzie)-to jest podpora do benzynowców -ABT, ADW itd.Powinna być 8A0 199341A-1Z,AAZ.kiedyś miałem małego dzwona w słupek-może coś się przestawiło.Proszę odpowiedzi i pomysły jak jest z tym mocowaniem i położeniem silnika?[/b][/u]
-
- Forum Audi 80
Silnik nie opadł Ci w dół bo oprócz poduszek przy skrzyni ma jeszcze jednał z przodu silnika ( ja ją tak nazywam) słyszałem ze mówia na to ODBIJAK.
Reasumujac zespół silnik-skrzynia(w 1Z) jest podparta w pieciu miejscach(3-y poduszki silnik,.2-e skrzynia biegów)
Nie kupuj tanich zamienników,albo LEMFORDER(szły na pierwszy montaz) albo uzywany badz nowy orginał.Pozdrawiam
Reasumujac zespół silnik-skrzynia(w 1Z) jest podparta w pieciu miejscach(3-y poduszki silnik,.2-e skrzynia biegów)
Nie kupuj tanich zamienników,albo LEMFORDER(szły na pierwszy montaz) albo uzywany badz nowy orginał.Pozdrawiam
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Ojejku czemu i czemu :mrgreen: zamiast sie cieszyc ze Ci silniczek glebuni nie zaliczył :mrgreen: to Ty filozofujesz :mrgreen: (to żart oczywiscie)
troszeczke napewno opadł ,1 cm,a to własnie dlatego ze :idea: jak juz wiesz ma on 5-ć :idea: punktów mocowania(odkreciłes dwa to trzy zostały) wiem że w wielu innych autach silnik leżał by juz na glebie :!: a ten wisi (bo to AUDI 80 jest).Wiecej juz chyba tłumaczyc nie musze.
troszeczke napewno opadł ,1 cm,a to własnie dlatego ze :idea: jak juz wiesz ma on 5-ć :idea: punktów mocowania(odkreciłes dwa to trzy zostały) wiem że w wielu innych autach silnik leżał by juz na glebie :!: a ten wisi (bo to AUDI 80 jest).Wiecej juz chyba tłumaczyc nie musze.