Witam mam problem z moja audi. Odpala dosyć dobrze ale nie równo pracuje tak jak by któryś gar nie chodził przy czym kopci na niebiesko. Dym tez wydobywa się z korka od wlewu oleju. Silnik nie ma mocy i gdy się przegazuje wcieka się na obroty. Audi jest z 93r silnik to 1.9 TDI 1z wtrysku afn soft od Kostrza. Bardzo proszę o rady z gory dzięki pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2015-04-29, 19:53 ]
na przyszłość pamiętaj o tagu w temacie :!:
[B4 1.9 1Z] nie równo pracuje kopci
[B4 1.9 1Z] nie równo pracuje kopci
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2015, 19:52 przez muranek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Vag w tym modelu i przy tych objawach ,raczej nie pomoże w diagnozie ,więc ja bym zaczął od sprawdzenia wtryskiwaczy ...po tym można szukać dalej ...Choć z drugiej strony <hmm> jak nic wczesniej się nie działo i lejesz dobre paliwo ,to wtryski nie padają z dnia na dzień ,bez przyczyny ...Przed sprawdzeniem wtrysków sprawdż rozrząd czy wszystko pasuje na znakach i blokadziemuranek pisze: Bardzo proszę o rady
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Pierwsze co pomyślałem to rozrząd gdyż u kumpla wystąpiła kolejna typowa usterka dla tego silnika który ma gigantyczny przebieg a mianowicie ta cholerna zębatka na dole. Przeskoczył rozrząd i objawy identyczne tzn odpalał w miarę ok ale pracował nierówno i kopcił na niebiesko. Ps jak by ktoś miał jakąś pokutę lub lubi sam siebie udręczać to kumpel ma na sprzedaż tą audice <ok>
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
VAG zawsze pomoże:) nawet w tym modelu, drugie okienko w grupie 000MUNIOR pisze:Vag w tym modelu i przy tych objawach ,raczej nie pomoże w diagnozie ,więc ja bym zaczął od sprawdzenia wtryskiwaczy ...po tym można szukać dalej ...Choć z drugiej strony <hmm> jak nic wczesniej się nie działo i lejesz dobre paliwo ,to wtryski nie padają z dnia na dzień ,bez przyczyny ...Przed sprawdzeniem wtrysków sprawdż rozrząd czy wszystko pasuje na znakach i blokadziemuranek pisze: Bardzo proszę o rady
wszystko powie czy rozrząd się nie rozjechał.
- krzyn33
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Audi A3
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Potwierdzam tą tezę. U mnie już drugi raz się to stało, więc ponownie zakręciłem koło na jakimś super kleju od teścia. Na razie 3 miesiące spokój. Wcześniej 2 lata tak jeździłem, aż w końcu pewnie klej puścił.hudy pisze:Pierwsze co pomyślałem to rozrząd gdyż u kumpla wystąpiła kolejna typowa usterka dla tego silnika który ma gigantyczny przebieg a mianowicie ta cholerna zębatka na dole.